2000 méteren

2018.02.04. 18:11

Ob-érmes lett a Vas megyei futó

Iker Natália az első olyan Vas megyei újonc korosztálybeli atléta, aki nem kalapácsvetőként szerzett országos bajnoki érmet – a sportiskolás futó 2000 méteren lett második.

Horváth Erika

Iker Natália, az első újonc ob-érmes Vas megyei futó Fotó: Lengyák György

 

Iker Natália, az első újonc ob-érmes Vas megyei futó
Fotó: Lengyák György

Először rendeztek az újonc atléták számára önálló országos bajnokságot. Jó döntésnek bizonyult, hogy nem más korosztállyal együtt, hiszen a 13 évesek fedettpályás ob-jén többen álltak rajthoz, mint az előző években és figyelemre méltó eredmények is születtek – tudtuk meg Lengyák Györgytől, a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-referensétől, a Szombathelyi Sportiskola edzőjétől.

Az egyik ilyen eredmény a 2000 méteren induló Iker Natáliáé. A kőszegi Béri Balog iskola tanulóját nem épp kedvező helyről, a második sorból indították. Két körön át küzdötte fel magát a második helyre, de a harmadik kör végén már nem volt kétséges az ezüstérme. A harmadik helyezettet több mint 10 másodperccel előzte meg.

A SzoSI versenyzőinek eredményei. Lány, 60 m: 7. Róka Bora 8,00. 2000 m: 2. Iker Natália 7:07,81 (edző: Kamarás Ákos, Lengyák György, nevelőedző Gérnyiné Prácser Kinga, Szalay Miklós). 4x200 m: 8. Szombathelyi Sportiskola 2:00,58 (Iker Natália, Török Fanni, Tóth Emma, Róka Bora).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában