KÖRKÉP

2018.02.08. 19:24

Snapszer gőzerővel Táplánszentkereszten

Táplánszentkereszten páros snapszertornát rendeztek, vasárnap pedig Kőszegen folytatódik az egyéni bajnokság selejtezője – Ausztriában snapszer Grand Slam várja a vállalkozó kedvű magyar kártyásokat.

Tóth Gábor

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Lightfield Studios

Első alkalommal rendezett páros snapszerbajnokságot a Magyar Snapszer Szövetség.

A táplánszentkereszti tapasztalatok kedvezőek voltak, remek hangulatú, színvonalas kártyacsata kerekedett. A versenyt a körmendi Vass László-Németh Miklós páros nyerte hibátlan mérleggel. Másodikként a kőszegi Németh Sándor-Táncsics Péter duó végzett, harmadik helyre pedig a szombathelyi Fonád Gyula-Tuczai Miklós kettős futott be.

- Egészen biztosan lesz folytatása a tápláni párosversenynek – mondta Táncsics Péter, a Magyar Snapszer Szövetség elnöke. – Táplánszentkereszten a szabályokat teszteltük élesben és a lebonyolítás rendjét, idejét is vizsgáltuk. A tapasztalatok ismeretében úgy döntöttünk, hogy április 30-án nyílt nevezéses országos bajnoki döntőt rendezünk párosban Röjtökmuzsajon. Addig igyekszünk még néhény páros tornát szervezni, hogy legyen lehetőségük gyakorolni a döntő leendő résztvevőinek.

De addig is folytatódik az egyéni országos snapszerbajnokság selejtező-sorozata:

vasárnap 14 órától Kőszegen a Kapufa sörözőben ülhetnek asztalhoz a játékosok. A snapszerszövetség elnöke pedig egy osztrák lehetőségre is felhívta a vasi kártyások figyelmét.

- Ausztriában egy rangos, 150 ezer euró összdíjazású versenyt hirdettek meg Snapszer Grand Slam néven – jelezte Táncsics Péter. – A teniszhez hasonlóan négy helyszínen mérik össze tudásukat a versenyzők, az első állomásnak február 17-én Graz ad otthont. Akit érdekel ez a lehetőség, érdeklődjön bátran a szövetségünknél. Bízom benne, hogy az ausztriai Snapszer Grand Slam magyar sikerekről fog szólni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában