Turzó József

2018.02.28. 21:01

Szövetségi kapitány lesz a HVSE edzője

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján tette közzé, hogy a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának edzője, Turzó József a szezon befejeztével a magyar férfi futsalválogatott szövetségi kapitánya lesz

Tóth Gábor

Turzó József itt még a Haladás színeiben Fotó: Unger Tamás

Turzó József a magyar futsalsport elismert alakjaként érkezett 2016-ban a Haladáshoz. Játékosként az NB II.-ben, majd az NB I.-ben is bajnoki címet nyert a Berettyóújfaluval. Edzőként hasonlóan sikeres volt, élcsapatot csinált a Berettyóból, a bajnokságban és a Magyar Kupában is a csúcsra vezette a gárdát. Szombathelyen is sikeresen dolgozott, rövid idő alatt eredményes, látványos futsalt játszó csapatot épített fel. Közelgő távozása azért is tűnik meglepőnek, mert éppen a télen alaposan megerősítették a zöld-fehérek játékoskeretét, ennek megfelelően merész célokat tűzött ki a csapat elé a klubvezetés. Az MLSZ tájékoztatása szerint a 37 éves Turzó József az idény végéig ellátja feladatát a Haladásnál, azt követően viszont kizárólag a válogatott mellett dolgozik. A szombathelyi csapat összességében jó szezont fut, ott van a négy között a Magyar Kupában, a bajnokságban is a szűk élmezőny tagja, minimum éremesélyes.

A HVSE klubvezetésének álláspontja szerint szerencsés lenne, ha a játékosok, a szakmai stáb tagjai most kizárólag a hétvégén esedékes futsal-Magyar Kupa négyes döntőjére koncentrálnának – azt követően pedig majd ráér mindenki az edzőkérdéssel foglalkozni.

Turzó József itt még a Haladás színeiben Fotó: Unger Tamás

A férfi futsalválogatott 2013-ban kinevezett szövetségi kapitánya, Sito Rivera közös megegyezéssel felbontotta szerződését a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. A spanyol szakember irányításával a válogatott kiharcolta a 2016-os szerbiai Európa-bajnokságon való részvételt, az idei kontinensviadalra viszont nem sikerült kijutni. A válogatott az idei évben már csak felkészülési találkozókon lép pályára, következő tétmérkőzéseit – a 2020-as világbajnokság selejtezőit – 2019-ben játssza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában