a nagy meccs

2018.03.04. 22:05

Falco-diadal a Körmend ellen a megyei rangadón

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság Vas megyei rangadóján a Falco-Vulcano Energia KC remek meccsen, nagy csatában verte a vendég Egis Körmendet.

Tóth Gábor

A nagy riválisok közül a Falco került ki győztesként Fotó: Unger Tamás

A szomszédvári csata remek hangulatban, 3000 néző előtt kezdődött. A Körmendnél a betegséggel bajlódó, hamarosan távozó Dillard nem kapott helyet a keretben. Szombathelyi oldalon viszont hosszú idő után ismét játékra jelentkezett a felgyógyuló Pustahvar.

A nagy riválisok közül a Falco került ki győztesként Fotó: Unger Tamás

Kemény harcot láthatott a közönség

Perl duplája vezette fel a meccset, labdaszerzés után, leindításból volt eredményes. Már rögtön az első percekben kemény párharcokat láthatott a közönség, Govens és Wright különbözött össze. Váradi pedig csendben dobott két triplát. A Falco ragadta magához az irányítást. A Körmend jól harcolt, de nehezen került helyzetbe. A piros-fekete kispad kénytelen volt időt kérni (6. perc: 15-6). A folytatásban is maradt az előny a hazaiaknál, de úgy tűnt, hogy rendezte sorait a vendég. Sőt, a második etapot nagy rohamokkal kezdte. Belőtte magát a vendég, összeállt a védekezése – ráadásul a hazai dobások leperdültek a gyűrűről (13. perc: 28-23). Norfleet triplája vetett véget a nehéz szombathelyi pillanatoknak. Majd gyorsan visszaállt a hazaiak megnyugtató, tíz pont fölötti fórja (16. perc: 36-23). Hogy aztán ismét visszajöjjön a meccsbe a Körmend – nagyon kellett Ferencz két triplája a vendégeknek. Hullámzott a játék. A félidőt Hollis duplája zárta, szünetre egy pontra zárkózott a vendég (20. perc: 38-37).

 

Oda-vissza játék

Felváltva szórták a felek a pontokat a második félidő elején – a lendületből nem vettek vissza. Govens pontjaival lépett meg ismét egy kicsit a Falco (23. perc: 46-40.). Csorvási viszont ismét jó játékkal szállt be a körmendi padról. Ekkor a vendégeknek többször is lett volna lehetőségük átvenni a vezetést, és Fanning triplájával – a mérkőzésen először – sikerült is (27. perc: 53-54). Beindult a piros-fekete szurkolótábor. Most a Falco támadójátéka akadozott, például nem jöttek a hármasok, pedig akadt tiszta dobóhelyzet. Ezzel ellentétben a piros-feketék belőtték magukat távolról. A hazaiak keserves küzdelemben azt elérték, hogy ellenfelük ne lépjen meg nagyon (30. perc: 57-61). Parázs jelenetekkel kezdődött a záró játékrész, érezhető volt, hogy nagy a tét. Váradi egyéni akcióival fordított a Falco (62-61). Csorvási pedig gyorsan kipontozódott – fontos játékosát veszítette el így a Körmend.

Erőre kapott a házigazda, most a sárga-fekete szurkolótábor tombolt (32. perc: 70-61). Fanning vetett véget a Rába-parti gólcsendnek. És ismét megkezdte a felzárkózást a Körmend. Fogytak a percek, de Govens higgadt volt, mindig akkor talált be, amikor kellett, és Taylor is kezdte gyűjtögetni a pontjait (36. perc: 77-68).

Időt kért az MTE, majd rohamozott keményen, de sok hibával játszott. A Falco magabiztosabbnak tűnt. Szinte csak büntetőből talált be a vendég. Az utolsó perc 79-71-es hazai vezetésről kezdődött. Innen pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a Falco.

A mérkőzés nagy részében a Falco diktálta a tempót, higgadtabbnak tűnt, több jobb egyéni teljesítményt vonultatott fel, megérdemelten nyert.

További eredmények: Paks-Szolnok 57-90, Alba Fehérvár-Pécs 92-71.

Edzői nyilatkozatk a Falco-Körmend meccs után:

Szrecsko Szekulovics: – Ahogyan arra számtani is lehetett, egy nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Jól kezdtünk, de aztán a harmadik negyedben újított, fordított a Körmend, szerencsére a negyedik játékrészben visszataláltunk a helyes útra. Egy nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, és egy nagyon jó Körmendet vertünk meg. Többször is láttam ellenfelünket játszani, ilyen jól nem sokszor kosaraztak. Köszönjük a szurkolóink támogatását – parádés hangulatot teremtettek.

Gasper Potocsnik: - Színvonalas, közönségszórakoztató meccset játszottunk, remek hangulatban léphettek pályára a csapatok – a kosárlabda ünnepe volt ez a mérkőzés. Jól játszottunk mi is, összességében elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. A lepattanók döntöttek a Falco javára, rengeteg pontot szerzett második szándékból a házigazda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában