futsal

2018.03.26. 20:52

Győzelem! – Gólerősen kezdte a HVSE a rájátszást

Az Aramis elleni magabiztos győzelemmel kezdte az NB I-es futsalbajnokság rájátszását a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

A felek nem is olyan régen, az alapszakasz hajrájában játszottak egymással, akkor saját közönsége előtt simán nyert 8-1-re a Haladás.

Swietelsky-Haladás VSE–Aramis SE – (2-2). – Szombathely, 600 néző, NB I-es futsalmérkőzés, rájátszás, vezette: Zimonyi P., Kovács G. (Imrő J.).

HVSE: Matyi – Santos, Michel, Dróth, Bencsik. Csere: Gyimesi (kapus), Öreglaki, Horváth P., Németh P., Márkus, Hajmási, Vidák. Edző: Turzó József.

Aramis: Soós – Kulcsár, Büki, Bognár, Gál. Csere: Dohány (kapus), Szabó, Lak, Roni, Bencze, Frank, sivák, Póta. Játékos-edző: Frank Tamás.

Gól: Dróth (5.), Bencsik (13.), Horváth P. 2 (23., 31.), Póta (25., öngól), Santos (29.), ill. Büki (9.), Póta (19.).

Kiállítva: Roni (30.).

Nagy lendülettel nyitott a Haladás, rögtön magához ragadta az irányítást. Dróth pedig egy parádés sarkazós góllal gyorsan meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. A hátrányba került Aramis bátrabb, nyíltabb játékra váltott. És egy szépen kidolgozott akcióból egyenlített is. Időt kellett kérnie a szombathelyi kispadnak. Felpörgött a meccs, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A rohanós játék a vasiaknak feküdt jobban, Bencsik villant, és rúgott nagy gólt (13. perc: 2-1). Az Aramis küzdött, az erőfeszítéseket siker koronázta, a szünet előtt a volt szombathelyi játékos, Póta vágott be egy lecsorgót. Döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

Az Aramis egy figyelmeztető kapufával nyitotta a második félidőt. Horváth Péter viszont közelről nem hibázott – harmadszor is megszerezte a vezetést a Haladás. Majd Póta csúsztatta saját kapujába Matyi hosszú kidobását (25. perc: 4-2). Ekkor már magabiztosan futballoztak a zöld-fehérek. Santos felső lécről bevágódó bombája pedig el is döntötte a meccset (29. perc: 5-2). Nehezen viselték a helyzetet a vendégek, durván játszottak, Roni kiharcolt magának egy piros lapot. Az emberelőnyt természetesen gólra váltotta a Haladás. Innen már csak a különbség mértéke volt kérdéses, illetve az, hogy hányan fejezik be a vendégek. Több gól már nem esett, így végül az Aramis tisztes vereséggel távozott Szombathelyről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában