kézilabda nb I/B

2018.03.05. 19:50

Győzött a Haladás, elbukott az SZKKA

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 18. fordulójában a listavezető vendégeként kapott nagy verést a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, fontos győzelmet aratott a Haladás VSE Sport Kft.

Tóth Gábor

A HVSE játékosa, Guttyán Adrienn hosszú sérülésből tért vissza Fotó: Unger Tamás

Eu-Fire Mosonmagyaróvár-Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 31-21 (18-11)

Mosonmagyaróvár, 300 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Földesi Cs., Halász A.

SZKKA: Pálinkás – Mayer 2/1, Horváth P. 3, Pődör R., Schneider 5, Takács K. 2, Takács B. 2. Csere: Schneck, Jurik (kapusok), Csire, Smid 1, Szendrei, Szuhogyi, Bozzai 1, Virág 5. Edző: Józsa Krisztián.

Az elmúlt hetek gyengébbre sikeredett eredményei miatt elúszott a bajnok cím reménye, így már teher nélkül léphetett pályára az SZKKA – az ősszel emlékezetes meccsen 25-24-re nyert Szombathelyen a Mosonmagyaróvár. A rangadót az agresszívabb, érezhetően nagyobb önbizalommal játszó hazaiak kezdték jobban, hamar megugrottak, gyorsan megnyugtató előnyre tettek szert. Ugyan később rendezte sorait az SZKKA, főleg a második félidőben helyenként jól is játszott, megpróbált többször is felzárkózni, de a rutinos házigazda rendre visszaverte ezeket a rohamokat. És a végére felőrölte a vasi gárda ellenállását, biztosan nyert.

Józsa Krisztián: – Sajnos nem tudtuk megnehezíteni a bajnokesélyes dolgát. A meccs elején kihasználva a hibáinkat hamar kialakított egy megnyugtató előnyt. A folytatásban ugyan jobban játszottunk, de nem tudtunk közelebb férkőzni. A második félidőben szorosabbá tehettük volna a mérkőzést, de több hibát is vétettünk.

A HVSE játékosa, Guttyán Adrienn hosszú sérülésből tért vissza Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Marcali VSZSE-Haladás VSE Sport Kft. 25-37 (10-16)

Marcali, 70 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Mizsák D., Schmidt O.

HVSE: Putz – SIMSIK 9, Kozma 6, Szabó J. 3, Kaposvári 2, Baranyai 1, Sebestyén 5. Csere: Márkus, Dudora, GUTTYÁN 1, Takács I. 6, Gerencsér 2, Kiss 2. Edző: Berendi Antal, Kovács László.

Alsóházi rangadón fogadta a bentmaradásért küzdő Marcali a már a középmezőnyt megcélzó Haladást. Jól kezdték a meccset a szombathelyiek, jó kapusteljesítménnyel, jó védőmunkával, amire alapozva Simsik Cynthia vezérletével sorra szerezték a gyors leindításgólokat. Így hamar meglépett a HVSE. A házigazda minden erőfeszítése csupán arra volt elegendő, hogy a szünetig faragjon a hátrányából, meccsben maradjon. Fordulás után azonban átgázolt ellenfelén a játék minden elemében jobb Haladás, és korán eldöntötte a mérkőzés sorsát. A győzelem mellett további örömre ad okot a zöld-fehérek háza táján, hogy visszatért a pályára, a csapatba a hosszú sérüléséből felépült Guttyán Adrienn.

Kovács László: – A tét miatt nagy nyomás alatt játszottunk, ám végig kézben tartottuk a mérkőzést, ellenfelünknek nem volt esélye a felzárkózásra – fontos két pontot gyűjtöttünk be. A megszokottnál jóval kevesebb gólt kaptunk, kiváló iramot diktáltunk, sok könnyű találatot szereztünk. A siker kulcsa elsősorban a csapategység, a küzdeni tudás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában