Az olasz bajnok a vendég

2018.03.13. 21:30

A Körmend 32 pontos hátrányból várja a Venezia elleni visszavágót

Harminckét pontos hátrányban fogadja az Egis Körmend az olasz Umana Reyer Venezia csapatát a FIBA Europe Cup szerda esti visszavágóján (19.10).

Tóth Judit

A kapitány Ferencz Csaba köszöni meg a szurkolást a csapatot Velencébe is elkísérő drukkereknek. A piros-feketék számára már a 18. FIBA Europe Cup-mérközés következik a szezonban Fotó: fiba.basketball

 

Nincs könnyű helyzetben az Egis Körmend: múlt szerdán 32 pontos vereséget szenvedett Velencében (83-51). Gasper Potocnik csapata igazából csak az első negyedben mutatott elfogadható játékot – akkor még vezetett is. A játék további részében azonban nem tudta feltartóztatni a lendületesen kosárlabdázó olasz topcsapatot, amely gyors támadásokkal, kemény védekezéssel blokkolta a körmendieket. Most a visszavágó következik: a Veneziának a továbbjutás az elsődleges, amit már nagyjából be is biztosított magának hazai pályán. A Körmendet viszont az motiválja, hogy saját közönsége előtt jó játékot mutasson, szépítsen és a múlt hetinél szorosabb eredményt produkáljon. Mindkét csapat győzelem után van. A Venezia a Torino otthonában tudott nyerni (82-90) vasárnap este, és vezeti az olasz bajnoki tabellát. A Körmend nagyszerű játékkal a kupagyőztes és bajnoki listavezető Szolnok otthonában aratott diadalt szombaton (74-75).

A kapitány Ferencz Csaba köszöni meg a szurkolást a csapatot Velencébe is elkísérő drukkereknek. A piros-feketék számára már a 18. FIBA Europe Cup-mérközés következik a szezonban Fotó: fiba.basketball

- Igaz, hogy Velencében semmi nem úgy jött össze, ahogy elterveztük, de tanulni tudunk a hibáinkból. Ez vezetett oda, hogy Szolnokon jól játszottunk, mindenki küzdött, akarta a győzelmet. Talán most adtunk egy kis hitet azoknak, akik kételkedtek vagy nem igazán bíztak bennünk. A Velence ellen hazai pályán sokkal jobb játékot várok, mert azt gondolom, hogy a csapatom többre képes, mint amit Olaszországban mutatott. Ahogy minden mérkőzésen, most is a győzelem a cél, máshogy nem is lehet pályára lépnie egy sportolónak, és a szakmai stábnak is mindig az a célja, hogy a legtöbbet hozza ki magából – mondta Gasper Potocnik vezetőedző.

A szlovén trénernek a Szolnok elleni rangadón nélkülöznie kellett Csorvási Milánt, aki egy lázas betegség miatt el sem tudott utazni a csapattal. A center – bár jobban van – nem biztos, hogy játszani tud az olaszok ellen, így ismét több feladat hárul Horti Bálintra, aki a Szolnok ellen jó játékot mutatott. Ez biztató lehet szerdára is, Csorvási hiánya esetén.

A FIBA Europe Cup mérkőzéssorozata szerdán este véget érhet a Körmend számára, hacsak nem nyernek hazai pályán minimum 33 ponttal a piros feketék. Ez már egyenes kieséses rendszer, a legjobb nyolc közé jutás a tét. A vasiakon versenyben van még az Alba Fehérvár is. Braniszlav Dzunics csapatának mindössze 13 pontot kell ledolgoznia hazai pályán, a litván BC Utenos Juventus ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában