kosárlabda

2018.03.20. 20:13

A Körmend az atomvárosban játszik – Revansért utaznak

Az Egis Körmend az Atomerőmű SE otthonában folytatja szerdán este (18.00) a bajnoki sorozatot, a piros-feketék másodikak, a Paks a hetedik a tabellán.

Tóth Judit

Eric Fanningnek nem volt könnyű dolga Eilingsfeld János szorításában Körmenden. Valószínűleg most sem lesz Fotó: Szendi Péter

Az alapszakasz 25. fordulójában Gasper Potocnik csapata az atomvárosba utazik, és próbál revansot venni a decemberi hazai vereségért (91-94). A Körmend jó passzban van, idegenben nyert Szolnokon (74-75), hazai pályán verte az olasz bajnok Veneziát a Fiba Europe Cupban (88-86), a múlt szombati bajnokin meg a Szegedet fektette két vállra (77-72). A három meccsben a győzelmek mellett az is közös, hogy gyakorlatilag mindegyik az utolsó pillanatokban dőlt el. Ezekből úgy tűnik, hogy a vasiak a végső másodpercekig nagyszerűen tudnak koncentrálni, és mindig van egy nyerő ember, akinek nem remeg meg a keze.

Az Atomerőmű meglehetősen hullámzó teljesítményt mutat. Igaz, hogy Sopronban nyerni tudott (87-99) és az Alba Fehérvárt is megszorongatta idegenben (89-82), de a múlt heti bajnokin a sereghajtó MAFC lesújtott az ASE-ra, és nagy meglepetésre hozta hazai pályán a győzelmet (89-78).

Az Egis Körmendnél mindenki harcra kész, és szeretné folytatni a jó sorozatot. Teo Cizmic együttese nem lesz könnyű ellenfél, mert a fővárosi fiaskó után mindenképpen javítani akar hazai közönség előtt. Ferencz Csabáék szintén nyerni mennek Paksra, hiszen az Alba Fehérvár jászberényi botlásával a második helyre ugrottak a bajnoki tabellán. A Körmend nem hibázhat: ha meg akarja tartani az előkelő helyet, akkor kell az idegenbeli bravúr. Arról nem is beszélve, hogy az alapszakaszból már csak négy meccs van hátra, és ebből csak egyet játszik hazai pályán a Körmend – éppen a fehérváriak ellen, akikkel kapcsolatban nincsenek jó élményei ebben a szezonban a piros-feketéknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában