Röplabda

2018.03.25. 20:35

Másodjára sima siker a Palota ellen

A Palota elleni párosmérkőzés második találkozóját már a papírforma szerint, simán nyerte a Hungast-Haladás Szombathely női röplabdacsapata az NB I-es rájátszásban.

Horváth Erika

Bagyinka Fanni, Nicole Kinser

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Palota Volleyball Kft.- Hungast-Haladás Szombathely 0:3 (-11, -11, -19). – Budapest, NB I-es női röplabda-rájátszás, második mérkőzés, vezette: Pőcze, Sík.

Palota: Király, Hadnagy 2, Bánlaki 1, Várhegyi 5, Durst 2, Mester 4. Csere: Gazsi (liberó), Bodnár, Vígh 6. Vezetőedző: Glózik János.

Haladás: BAGYINKA 5, Bokor 5, KINSER 9, Kalman 8, RUNJIC 10, PARADZIK 14. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Reljic 1. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Rögtön a kezdéskor jelezte a Haladás, hogy csak kisiklás volt a Palota elleni első, csütörtöki rájátszás-mérkőzésen mutatott botladozás – amúgy az a gyengécske előadás is győzelmet hozott a zöld-fehéreknek. Ezúttal azonban dinamikusan, nagy akarással vetették magukat a küzdelembe, Bagyinka jól irányított, a szélen Runjic, centerposzton pedig Paradzik és Kinser állította megoldhatatlan feladat elé a hazaiakat. Nagy léptekben húzott el a Haladás (7-19), és negyed óra alatt le is zárta az első játszmát (11-25).

Bagyinka Fanni, Nicole Kinser

Fotós: Unger Tamás / Vas Népe

Hasonló forgatókönyv szerint játszották a második szettet, a rákospalotaiak nem találtak ellenszert vendégük gyors játékára, jó nyitásaira (12-25). Csak a harmadik játszma elején akadt meg egy kicsit a vasiak szekere, néhány pontatlanabb nyitásfogadás miatt kiegyenlítettebb lett a játék. De 15-15 után ismét meglódultak a zöld-fehérek és – összességében 54 perc alatt – be is fejezték a találkozót (19-25). A párosmérkőzést tehát a Hungast-Haladás Szombathely csapata 2-0-ra nyerte.

A szombathelyi együttes a folytatásban az alapszakaszban a csoport második helyén záró Gödöllő együttesével játszhat az egyik fél három győzelméig tartó párharcot. A tét nagy: a győztes az Extraligába jutásért léphet majd pályára. Az első mérkőzés idegenben, Gödöllőn lesz április 1-jén.

Dr. Mucsi Péter: - A csapat a kitűzött célt, a bentmaradást a Palota elleni két győzelemmel teljesítette, ezért minden dicséretet megérdemel. Persze nem akarunk megállni, megpróbálunk még egy szintet lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában