16. forduló

2018.03.20. 20:02

Pályán az NB II-es Vas megyei női kézilabdacsapatok – Csak a Sárvár nyert

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 16. fordulójában csak a Sárvár nyert a vasi csapatok közül. Hazai pályán kapott ki a Bük és a Körmend, idegenben a CVSE és az SZKKA.

Tóth Gábor

Nardai Viktória remek játékkal, hét góllal járult hozzá a sárvári diadalhoz Fotó: Unger Tamás

 

Sárvárfürdő Kinizsi–Győri Audi ETO KC III. 35-31 (16-12). – Sárvár, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Miksó.

Sárvár: BOKOR –Vajda 1, JENŐFI 9, NARDAI 7, FARKAS 5, Doncsecz 3, KOKAS 8. Csere: CSER 2, Soós, Horváth E., Góman, Dávid. Edző: Rozmán Gergő.

A Sárvár – kapujában az első NB II-es felnőttmérkőzésén védő Bokor Barbarával – szigorú védekezéssel, ötletes és gyors támadójátékkal villámrajtot vett (11. perc: 8-2). A gyors és technikás vendégek azonban nem adták fel, fokozatosan felzárkózva a 40. percben egyenlítettek (19-19). A Jenőfi által vezérelt hazaiak újabb rohamot indítottak, remek végjátékot produkáltak, három perccel a lefújás előtt már hét góllal vezettek (57. perc: 35-28), végül megnyerték a rangadót.

SZESE Győr–Celldömölki VSE 34-32 (17-17). – Győr, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Fábián B., Vandróczi G.

CVSE: Tömő – Sebestyén 6, Szecsődi 4/1, Szomorkovits 6, Németh V. 2, Bagics 1, Győrffy 12/1. Csere: Geiger Cs., Balogh V., Pongrácz, Farkas 1, Füzfa, Szalai Sz., Szalai F., Berki. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Biztató teljesítménnyel nyitott a CVSE, az első 25 perc játéka alapján úgy tűnt, hogy összejöhet a győzelem – már hat góllal is vezetett a vendég. Azután megtört a lendület, semmi nem akart sikerülni, ziccerek maradtak ki, sok technikai hibát vétettek a játékosok. A tálcán felkínált lehetőséggel pedig élt a házigazda. Saját magát verte meg a Celldömölk.

Körmendi DMTE–Egerszegi KK 25-29 (14-14). – Körmend, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kovács K., Tóth J.

Körmend: Anek – Török 4, Adorján 6, Kiskós 9/5, Cser 3, Benedek 2, Herczeg. Csere: Bokor, Őri 1, Zsiga, Horváth D., Péter. Edző: Oláh Sándor.

Nardai Viktória remek játékkal, hét góllal járult hozzá a sárvári diadalhoz Fotó: Unger Tamás

Gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a vendég, meglépett (6. perc: 3-0). Aztán kezdtek góllá érni a hazai helyzetek, utolérte ellenfelét a Körmend (13. perc: 7-7). A folytatásban ismét az egerszegieknél volt az előny, de nagyszünetben már egált mutatott az eredményjelző. A második játékrészt jó védekezésére alapozva a vasiak kezdték jobban, ám elöl hetesek, tiszta ziccerek maradtak ki – és lassan elfogyott az önbizalom. A vendég pedig kihasználta a rutintalan házigazda bizonytalanságát és megnyerte a meccset.

Veszprémi Pannon SE– Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U21 34-28 (16-15). – Veszprém, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Garai B., Takács D.

SZKKA: Tamási – Horváth A. 5, Pődör B. 4, Kulcsár, Pődör R. 9, Szuhogyi 8, Bognár. Csere: Lőrincz, Sámson, Szmolek, Málovics 2, Kozma, Csapó. Edző: Pődör Zoltán.

A házigazda nagy elánnal kezdett, időkérés után viszont rendezte sorait az SZKKA II. Így kiegyenlített játékot hozott az első félidő, igaz a szombathelyieknél a védekezés és a támadás is döcögött. Fordulás után a hazaiak nyitott védekezésével nehezen boldogultak a vasiak. Erőlködtek, küszködtek, fogyott az energia. Ennek ellenére is volt esély arra, hogy a végjátékban visszajön a meccsbe a fiatal vendégcsapat, de a veszprémiek talán jobban akarták a győzelmet – és megérdemelten nyertek.

Büki TK–Bajnok DSE Nemesvámos 21-33 (13-19). – Bük, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kovács K., Tóth J.

Bük: Szalai – Binder 5, Gulyás, Szabó D. 7/1, Németh D. 2, Csabai, Szabó N. 3. Csere: Palkovits (kapus), Szenczi, Németh B. 1, Szabó R. 2, Megyeri, Bősze 1, Cseledi, Marton. Edző: Mátés István.

A tabella második helyén álló, NB I/B-s játékosokkal meg-erősített vendég ellen egy ideig tartott a lépést a Bük (12. perc: 6-7). De az idő múlásával átvette az irányítást a sok átlövésgólt szerző, gyorsan játszó, esélyesebb Nemesvámos (21. perc: 8-14). A második félidő elején még felváltva estek a gólok (36. perc: 16-21), aztán a vendég meglépett, és korán eldöntötte a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában