Vízilabda

2018.03.25. 19:58

A szombathelyi aligátorok az utolsó negyedben döntötték el a három pont sorsát

Az OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 6. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) nagy küzdelemben gyűjtötte be a három pontot.

Pum András

AVUS-Szeged

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

AVUS-Contitech Szeged 13-11 (2-2, 5-3, 2-3, 4-3). – AVUS-uszoda, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 6. forduló, vezette: Petik, Füzesi.

AVUS: Horváth A. – Takács 1, Kiss Cs. 1, BAJ 2, Basara 2, Ukumanov, GARANCSY 4. Csere: Juhász M., Polovic 1, Ekler B. 2, Kutasi, Hajmási, Kurucz, KOVÁCS B. Edző: Matajsz Márk.

Szeged: Molnár – Baróthy, KORBÁN 4, Irmes 1, Börcsök 2, Fodor, Farkas 1. Csere: Zsigri 1, Sikter, Mickic 1, Leposa, Mekkel 1. Edző: Varga Péter.

Nehezen lendültek játékba a csapatok. A szegediek kapták el előbb a fonalat és meglepetésre kétgólos előnyre tettek szert. Matajsz Márk időkérése használt: Ekler és Baj góljával egyenlített a lassan ébredő AVUS. A második negyedben rátettek egy lapáttal a szombathelyiek, ám a védekezésre kevésbé figyeltek a felek.

Potyogtak a gólok, a nagyszünetre 7-5-ös hazai vezetéssel vonultak a csapatok. A harmadik negyed a mérkőzésen négy gólig jutó szegedi Korbán és a hazai kapus, a remekül védő Kovács párharcáról szólt. Habár az aligátorok vezettek két-három góllal, csak a hajrában sikerült megtörniük a vendégek ellenállását. Az AVUS zsinórban harmadik bajnokiját nyerte meg.

 

Matajsz Márk: – Amitől előzetesen tartottam, bekövetkezett: játékosaim úgy gondolták, simán megnyerjük a meccset. A Szeged a mérkőzés nagy részében jobban játszott, több szerencséje is volt, mint nekünk. Ám amikor meleg volt a helyzet, a fiúknak helyén volt a szívük.

További eredmények: Vasas-Pécs 11-12, Tatabánya- UVSE 9-6, Szentes-Kaposvár 7-9.

Az állás: 1. Pécs 32, 2. Kaposvár 28, 3. Vasas 27, 4. AVUS 21, 5. Szentes 19, 6. Tatabánya 17, 7. UVSE 7, 8. Szeged 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában