Kosárlabda

2018.03.25. 08:34

Váratlan vereségbe futott bele a gyenge napot kifogó Falco Szegeden

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 26. fordulójában váratlanul nagy pofonba szaladta bele a Szeged vendégeként a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A mérkőzés menete

Sulovic kosarával a Szedeák szerezte meg a vezetést, és a folytatásban is lendületben maradt (3. perc: 9-1). Próbálta rendezni a sorait a Falco, Borisov majd Taylor kosarával közelített, aztán Váradi is belelendült (8. perc: 18-14). Úgy tűnt, hogy a szombathelyeik helyrerázódnak, de a remek napot kifogó Sulovic vezérletével az első etap hajrája a Szegedé volt.

És a házigazda a kisszünet után sem lassított, sőt, átrohant a Falcón, tíz pont fölé növelte előnyét, majd egyre veszélyesebé válni a különbség – már csak azért is, mert Ciric is elkapta a fonalat. A rendkívül gyengén dobó Falco megzavarodott, szétesett, szinte minden támadását ponttal zárta a házigazda. A szombathelyiek egyéni villanásokkal próbálták tartani a lépést – mérsékelt sikerrel (17. perc: 47-36). A nagyszünetben már több mint 20 ponttal vezetett a Szeged – érett a meglepetés (20. perc: 52-30).

Fordulás után

Fordulás után a szombathelyiek megpróbálkoztak egy erőtlen rohammal, de rengeteg hibával játszottak, tiszta helyzeteket is kihagytak. A hazaiak pedig éltek a lehetőséggel, tartották húsz pont körüli előnyüket. A Szeged nagyon pörgött, komoly előnye birtokában, könnyedén, látványosan kosárlabdázott.

A Falco csupán annyit ért el, hogy a harmadik etapban azért kiegyenlítettebb volt a játék. Feszültség azért volt a pályán: Boltic és Govens kakaskodott egyet, mindketten kaptak egy technikait.

De a meccset tökéletesen uralta a Szeged. így a negyedik negyedre már minden lényegi kérdés eldőlt (30. perc: 74-53). Érezhető volt, hogy ilyen katasztrofális dobóformával, ennyire erőtlen védekezéssel a Falco már nem lesz képes fordulatot hozni a mérkőzésba. Így is történt, peregtek a percek (33. perc: 80-60) és minden a Szeged szája íze szerint alakult, a szombathelyiek nem tudtak visszajönni a meccsbe.

A papírforma, a tabella, az elmúlt hetek eredménysora szombathelyi győzelmet ígért – de a Falcónak egy pillanatig nem volt esélye a sikerre. Ilyen arányban is megérdemelten nyert a Szeged. A sárga-feketék dobóformájáról mindent elmond, hogy 21 alkalommal kísérleteztek távolról, de csak öt tripla ért célba.

JEGYZŐKÖNYV

Naturtex-Szegedi TE-Szedeák-Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 98-77 (25-18, 27-12, 24-23, 22-24).

Szeged, 800 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Praksch, Gál, Fodor.

Szeged: BOLTIC 7/3, FORTUNE 27/9, WIRTH 19/9, CIRIC 12/6, SULOVIC 21. Csere: Juhos 4, Vágvölgyi 5/3, Kerpel-Fronius G. -, Bonifert B. 3/3, Goldring -, Mike -. Edző: Andjelko Mandicsc.

Falco: Govens 13/3, PERL 16/3, VÁRADI 15/6, Borisov 3, Taylor 13. Csere: Pustahvar 9/3, Tóth N. 6, Norfleet 2, Dancsecs -, Kucsora -. Edző: Srecko Sekulovic.

Az eredmény alakulása, 3. perc: 9-1. 5. perc: 13-9. 8. perc: 18-14. 12. perc: 27-20. 16. perc: 38-22. 22. perc: 55-32. 27. perc: 64-41. 33. perc: 80-60. 38. perc: 93-68. Kipontozódott: Boltic (38.)

Edzői nyilatkozatok

Andjelko Mandic: – A védekezésünkről mindent elmond, hogy az ország egyik ban támadó csapatát hetvenhét ponton tartottuk. Összességében az idény legjobb mérkőzését játszottuk, megérdemelten nyertünk, győzelmünkkel stabilizáltuk a helyünket a középházban.

Szrecsko Szekulovics: – Nem volt ritmusa a játékunknak, nem volt energia a csapatban, rosszul dobtunk, nem működött védekezésünk – de igazából semmi nem működött nálunk. Az idény leggyengébb teljesítményével rukkoltunk elő. A Szeged nagyon jól játszott, semmi esélyünk nem volt ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában