futsalbajnokság

2018.04.25. 22:00

Az ETO vendége lesz a HVSE csütörtökön

Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 5. fordulójában a kupagyőztes Swietelsky-Haladás VSE csütörtökön a bajnoki címvédő Rába ETO Győr vendégeként lép pályára (18.30, egyetemi csarnok).

Tóth Gábor

A győriek – első magyar csapatként – az elmúlt hétvégén Spanyolországban szerepeltek az UEFA Futsal Cup négyes döntőjében. A magyar bajnok bár nem küzdött rosszul, meglepetést nem tudott okozni, a pénteki elődöntőben a portugál Sportingtól kapott ki 6-1-re, a vasárnapi bronzmeccsen pedig a spanyol Barcelonától 7-1-re. A Haladás az alapszakaszban oda-vissza verte a Győrt. A bajnoki címvédő fogadja a friss kupagyőztest, komoly rangadóra van kilátás.

- Ez a Győr már nem az a csapat, amellyel az alapszakaszban elbántunk – jelezte Turzó József, a Swietelsky-Haladás VSE mestere. – Többek között megerősítettük a keretet egy argentin légióssal, a szakmai munka elmélyült, és ne feledjük, hogy a nemzetközi szereplés is bizonyára dobott a hangulaton. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a jelenlegi legjobb csapat fogad minket, amely 2 ponttal előttünk áll a tabellán. Viszont ha el akarjuk érni a célunkat, ha be akarunk jutni a bajnoki döntőbe, akkor nem kaphatunk ki – döntetlenre játszani pedig meglehetősen rizikós vállalkozás futsalban. Vagyis megpróbálunk nyerni. Ami csak akkor lehetséges, ha minden játékosom a maximumot nyújtja, ha a hibák számát a lehető legkevesebbre csökkentjük, ha szervezetten, csapatként dolgozunk. Nehéz feladat vár ránk – de nem lehetetlen. Vidák sérüléssel bajlódik, kérdéses a játéka. tg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában