Atlétika

2018.04.19. 20:48

Hatezerből második lett a szentgotthárdi Koszár Zsolt

A szentgotthárdi Koszár Zsolt ezüstérmes lett a Margitszigeten rendezett 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

Pum András

A szentgotthárdi Koszár Zsolt (balról) a dobogó második fokára állhatott fel a Vivicittán Fotó: futanet.hu

A kétnapos eseményre több mint 28 ezer nevezés érkezett: 84 országból és 1150 magyar településről regisztráltak a tavasz legnépesebb magyarországi futóünnepére. Megyénkből is sokan vettek részt a viadalon. A szentgotthárdi Koszár Zsolt a 10 kilométeres táv 6 ezer főt számláló mezőnyében állt rajthoz. (Koszár márciustól két egyesülethez tartozik, a Magyar Atlétikai Szövetség versenyein a VEDAC színeiben indul, a többin, főleg az utcai versenyeken továbbra is a Synergy Fitness Szentgotthárd SE-t képviseli). A Vivicittát kemény iramban kezdték a futók, az élmezőny gyorsan két főre fogyatkozott. A riói olimpikon Józsa Gábor és Koszár Zsolt nagy csatát vívott, a páros 8,5 km-ig haladt együtt. Józsa ekkor kissé el tudott szakadni, és végül nyolc másodperces különbséggel nyerte meg a versenyt. Koszár 31:16 perces idővel második lett. A 8500 fős félmaratoni (21,1 km) mezőnyben a szombathelyi Garami Árpád (Pannonsport- www.4sport.hu) kategóriájában 1:27:20-as idővel a negyedik, a körmendi Vásárhelyi Éva 1:45:41-gyel kategóriájában hatodik lett.

A szentgotthárdi Koszár Zsolt (balról) a dobogó második fokára állhatott fel a Vivicittán Fotó: futanet.hu

Koszár Zsolt korábban egy másik fővárosi versenyen, a 22. Pólus Futónap–Palota Kupán is rajthoz állt, amely szenior mezei futók országos bajnoksága, valamint egyetemi-főiskolai bajnokság (MEFOB) is volt egyben. Koszár, a szombathelyi ELTE-SEK harmadéves gépészmérnök-hallgatója utóbbit 19:23-as idő-eredménnyel, nagy fölénnyel nyerte meg a 6 km-es távon. Rajta kívül egy másik szentgotthárdi futó, Somogyi Gábor is rajthoz állt; a szenior-ob 3 km-es távján a +55-ös korosztályban 11:03 perccel magabiztosan nyert – maga mögé utasítva a volt műsorvezetőt, Gajdos Tamást, a szenioratlétika meghatározó alakját is. Somogyi mezei futásban zsinórban negyedik szenior bajnoki címét szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában