kosárlabda

2018.04.07. 21:37

Jobb volt az Alba Fehérvár a Körmendnél

Az Egis Körmend egy negyedig tudta a lépést tartani az Alba Fehérvárral. A középszakasz első mérkőzésén tizenkilenc pontos vereségbe szaladtak bele idegenben a piros-feketék.

Tóth Judit

Halász Ákos (labdával) először léphet pályára volt csapata otthonában Fotó: Unger Tamás

Alba Fehérvár – Egis Körmend 88–69 (20–27, 22–10, 26–18, 20–14)

Székesfehérvár, 2000 néző, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés Vezette: Földházi T., Benczur T., Boros T.

FEHÉRVÁR: HILL 13, POINTER 9, Simpson 9/6, LÓRÁNT 24/12, Keller Á. 12/6

Csere: Horton 10, Kovács 3, Harris, Keller I. 3/3, Filipovity 5/3

Vezetőedző: Branislav Dzunics

KÖRMEND: Wright 5, FANNING 17/9, Ferencz 10/6, Tuoyo 6/6, Horti 5

Csere: Halász 4, Davis 6, Hollins 10/6, Csorvási 6, Németh Á.

Vezetőedző: Gasper Potocnik

Az eredmény alakulása. 6. perc: 15-15. 8. perc: 19-21. 13. perc: 22-27. 18. perc 38-33.

24. perc: 52-44. 26. perc: 61-48. 32. perc: 75-55. 34. perc: 81-55.

Kipontozódott: -

Kiegyenlített játékkal indult a találkozó, az első percekben egy leheletnyivel talán jobban összpontosított az Alba, de aztán a Körmend is hozta a pontokat. A negyedik percben egál volt az állás (9-9), majd Tuoyo hárompontosával átvette a vezetést a vasi alakulat. Lóránt viszont tett róla, hogy ez ne maradjon így sokáig, néhány másodperc múlva a triplavonal mellől ő is betalált. A negyed végére a Körmend koncentrált jobban, Ferencz-tripla, Davis-zsákolás is volt a tarsolyban, így a következő tíz percet hétpontos előnnyel kezdhették a piros-feketék.

A második negyed eleje viszont igazi rémálmot hozott a Potocnik-csapatnak. Hat perc alatt egyetlen pontocskát hoztak össze Horti jóvoltából. Eleinte az Alba Fehérvár sem mutatott túl sokat, de aztán jött Simpson, aki a negyed felénél egyenlő állásról jelentősebb előnyhöz juttatta a hazaiakat két triplával. Az Egis Körmend valamelyest próbálta rendezni sorait Fanning vezényletével, aki a félidőig a mezőny legeredményesebbje volt tíz pontjával.

Az első két negyed nem hozott bomba dobóformát egyik csapatnál sem. Igen sok volt a benézett dobás, ami a gyűrűt sem, sőt sokszor még a palánkot sem érintette. A Dzunics legények némileg javítottak a második negyedre, így a nagyszünetre ők mehettek el nyugodtabban, öt pontos előnnyel (42-37.)

Triplákkal indult a harmadik etap, egyik oldalon Fanning, a másikon Lóránt volt eredményes. A másik fehérvári magasember, Keller Ákos is hibátlanul dobott a hárompontos vonaltól, így tartani tudta előnyét a hazai gárda. A piros-feketék elbizonytalanodtak, kaptak pár sapkát palánk alatt a fehérvári védőktől. A vendégek pontszerzésben sem jeleskedtek, a fehérváriak viszont szinte minden támadásukat sikerrel fejezték be. Így a 26. percre komolyabb előnyt harcoltak ki (61-48). Nagyon kellett a körmendieknek Tuoyo és Ferencz triplája, így némileg fel tudtak zárkózni. Lóránt azonban két hárompontossal megint gúzsba kötötte a Körmendet, a negyed végére ismét tizenhárommal vezetett a házigazda (68-55).

A fehérvári lendület nem tört meg az utolsó játékrészre sem, a vasiak viszont rendkívül kapkodóvá váltak. Elúszni látszott a hajó a körmendiek számára, a hazai győzelem ténye nem, csupán a nagysága volt kérdéses. A 32. percre hússzal vezetett az Alba (75-55), a Körmend meg már nemigen szólt bele a játékba. Megérdemelten nyert a Fehérvár, észre sem vette a sérüléssel bajlódó Mohammed hiányát. A Körmend csupán egy negyed erejéig volt pariban, aztán hengerelt az idei egyik nagy rivális. Lóránt extrán teljesített, 24 ponttal és 27 VAL ponttal zárta a találkozót. A Körmendnél meg Fanning volt a legeredményesebb 17 ponttal, akinek ezúttal a kezdőben adott helyet Gasper Potocnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában