szép eredmények

2018.04.26. 22:25

Karate ob-n jártak a Leo fiatal sportolói

Szép eredményekkel tértek haza a szombathelyi Leo-Karate-do SE sportolói a WKF magyar karatebajnokságról.

Tóth Gábor

Balról Dávid Boglárka, Gál Róbert (edző) és Somogyi Laura Fotó: Leo Karate-do SE

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Budapesten a WKF magyar karatebajnokságot. Az év legjelentősebb hazai erőpróbáján 70 klub sportolói vettek részt csaknem 900 nevezéssel. A vasi színeket a szombathelyi Leo Karate-do SE öt karatékája képviselte.

Somogyi Laura kata (formagyakorlat) versenyszámban, junior korosztályban első meccsén alulmaradt, majd a bronzéremért rendezett mérkőzésen is vesztett, így az ötödik helyen zárt. Kumite (küzdelem) versenyszámban a -48 kg-os súlycsoportban indult, ahol viszont a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Laura próbára tette magát egy külön kategóriában is, ahol az ifjúsági olimpiára lehetett kvalifikációt szerezni: ott a -53 kg-os súlycsoportban szerzett bronzérmet. A 12-13 évesek mezőnyében, katában, utánpótlás kategóriában Dávid Boglárkának nem sikerült az éremszerzés, de kumitéban a +45 kg-os súlycsoportban begyűjtött egy ezüstérmet.

A Leo másik három indulójának – Molnár Csengének (10-11 évesek, utánpótlás), Kovács Ákosnak (11 évesek, haladó), valamint Somogyi Dávidnak (13 évesek) – nem sikerült dobogóra állnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában