Új edző, új irány

2018.04.24. 21:53

Két nap ismerkedés után szerdán Kecskeméten debütál Constantinides az Egis Körmendnél

Gasper Potocnik távozása után Antonis Constantinides vette át az Egis Körmend szakmai irányítását. A ciprusi tréner hétfőn este kezdte meg a munkát a piros-feketékkel, akik gőzerővel készülnek a szerdai, Kecskemét elleni találkozóra (18.00).

Tóth Judit

Az új vezetőedző, Antonis Constantinides első tréningjén a körmendi csapatnál. Balról az ujjsérüléséből gyógyuló Csorvási Milán, jobbról Andre Hollins Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Az Egis Körmend kosárlabdacsapatánál az elmúlt hétvége a változásokról szólt. Gasper Potocnik vezetőedző helyére Antonis Constantinides érkezett, aki a szezon végéig szerződött a Rába-parti városba. Segítője Hencsey Tamás lesz, mert Potocnik mesterrel együtt távozott a körmendi együttestől Ziga Mravljak másodedző is.

Az új vezetőedző, Antonis Constantinides első tréningjén a körmendi csapatnál. Balról az ujjsérüléséből gyógyuló Csorvási Milán, jobbról Andre Hollins Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Az új szakember hétfőn mutatkozott be a körmendi játékosoknak, és edzést is vezényelt a csapatnak. Antonis Constantinides a középszakasz következő mérkőzésén debütál. Idegenben, a Kecskemét ellen.

- Nagy lehetőség és egyben nagy kihívás is számomra, hogy a Körmend vezetőedzője lehetek. Korábban, ellenfélként már jártam itt, és már akkor igen rácsodálkoztam arra a légkörre és hangulatra, ami a mérkőzéseket kíséri. Sőt, talán egy kicsit irigy is voltam erre az atmoszférára. Új megbízatásom sokat jelent számomra, nagy esélynek tartom, és mindent meg is teszek azért, hogy tudásom legjavát adjam. Egyelőre az ismerkedés fázisában vagyunk, a héten két meccset is játszunk, megpróbálunk felpörögni ezekre. Bár hozzáteszem, hogy edző vagyok, nem varázsló, ilyen rövid idő alatt nem tudok csodát tenni. Azt tudom ígérni, hogy lépésről lépésre haladva próbáljuk rendezni a sorainkat, hogy a play-offra százszázalékosak legyünk. Egy új edző mindig változást hoz, remélem, hogy pozitív lesz ez a változás. A lényeg, hogy visszaadjuk a játékosoknak a korábbi önbizalmat, a magabiztosságot, és ehhez nagyon kellenek a szurkolók is – mondta Constantinides.

A ciprusi szakember jelezte, hogy Justin Tuoyonak nagy szerepet szán, így reméli, hogy a légiós – családi problémái megoldása után – mielőbb visszatér a csapathoz. Nehezítő körülmény az is, hogy Horti Bálint sérüléssel bajlódik, könnyen lehet, hogy a center nem tud pályára lépni szerdán Kecskeméten.

- Center poszton elég jól megfogyatkoztunk, szerencsére Csorvási ujjsérülése javult, de még így sem megnyugtató a helyzet. Ha minden kötél szakad, akkor Ferencz és Fanning tud négyest játszani, persze ez nem egy ideális állapot, inkább kényszerhelyzet. Ha borul a papírforma, ha lényegesen megváltozik az összeállítás, az nem könnyű helyzet, de próbálunk helytállni.

Antonis Constantinides kiemelte, hogy védekezésben sokkal agresszívebbnek, rámenősebbnek kell lenniük, és utána kell koncentrálni a támadásokra.

- A Kecskemét nagyon érdekes csapat, az elzárásokat, leválásokat nagyon jól megvalósítják, így nehéz feladat vár ránk. Nem bánnám, ha most fordulna a helyzet, és a negatív szériából a győzelmi útra térnénk át. És megmutatnánk, hogy összességében hová is tartunk valójában. Két nap nem nagy idő arra, hogy összeszokjunk a játékosokkal, de szerda reggel útra kelünk, és Kecskeméten igyekszünk megmutatni csapatunk erősségeit – mondta végezetül Constantinides.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában