súlyemelés

2018.04.10. 10:24

Rosanics tizedik bajnoki címe

Sorozatban tizedik országos bajnoki címét szerezte meg a Haladás VSE masters súlyemelője, dr. Rosanics Péter.

Horváth Erika

Dr. Rosanics Péter a tizedik bajnoki aranyérmével Fotó: Rosanics Petra

Hogyan is hiányozhatott volna a BKV Előre súlyemelőtermében megrendezett masters országos bajnokságról dr. Rosanics Péter. A Haladás VSE veterán versenyzőjét még az sem tántorította el az indulástól, hogy hónapok óta komoly derékproblémákkal küszködik. De így is sikerült jubileumi győzelmet ünnepelnie, hiszen tizedszer lett országos bajnok. A szokottnál ugyan szerényebb eredménnyel, de hibátlan versenyzéssel, 180 (75, 105) kilogrammos összteljesítménnyel szerezte meg az M50-es korcsoport 85 kg-os súlycsoportjának ob-aranyát. Eredményével pedig a júniusi, budapesti masters-Eb és az augusztusi, barcelonai masters-vb kvalifikációs szintjét is teljesítette. Elmondása szerint az országos bajnokságon csakis a biztonsági versenyzésre törekedett, az igazán komoly felkészülés még csak ezután kezdődik. A Haladás új súlyemelőtermében minden feltétel adott, csak a sérüléseknek kellene elkerülnie ahhoz, hogy legjobb tudása szerint állhasson helyt a nemzetközi versenyeken is.

Budapesten a MAFC volt a házigazdája a súlyemelők egyetemi-főiskolai országos bajnokságának (MEFOB). Az ELTE Savaria Egyetemi Központ három hallgatóval képviseltette magát. A női 90 kg-os súlycsoportban Sági Gabriella 69 (27, 42) kg-os teljesítménnyel ezüstérmet szerzett. A dobogó harmadik fokára állhatott fel a 77 kg-os Szijártó Szabolcs 214 (91, 123) kg-os teljesítményével. A 85 kg-ban pedig Rédecsi Bence 180 (84, 96) kg-os eredménnyel a negyedik helyen zárt. Mindhárman a Haladás VSE versenyzői, edzőjük Márkus Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában