labdarúgás

2018.05.14. 17:54

Bajnok lett a Sárvár

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában győzött, és ezzel bajnok lett a Sárvár. Az ezüstérem is elkelt, a CVSE szerezte meg. Gólerős játéknapot produkáltak a csapatok.

Vastag Nándor

Körmend–Vasszécseny 8-1 (3-1). Körmend, 120 néző, vezette: Bedi.

Körmend: Balogh Á. – Tompa, Bellovics, Kósik (Meskó), Takács Á., Burka (Czimber D.), Balázs L., DEDICS, TAKÁCS M. (Major), NIKSZ (Varga P.), Czimber M. (Szakonyi). Edző: ifj. Molnár Károly.

Vasszécseny: Janzsó (Farkas B.) – Horváth D., Czeglédi, Viszked B. (Bori), Pongrácz E., IMRE, Balázs, Kőműves, Pongrácz D., Devecseri, Horváth Á. (Horváth G.). Edző: Kozmor Ákos.

Gólszerző: Niksz 3, Takács M. 2, Czimber M., Bellovics, Dedics, ill. Imre.

Jól kezdett a Vasszécseny, de mégis a hazaiak szereztek vezetést, miután Niksz két zicceréből egyet értékesített. Ezt a vendégek Imre nagyszerű egyéni teljesítményével egalizálták, de ezután beindult a körmendi gépezet. A hazaiak szépségdíjas gólokkal szórakoztatva a közönséget nagyarányú győzelmet arattak a szervezetten és kulturáltan játszó Vasszécsennyel szemben. A körmendi felnőtt csapat ezúton is gratulál az ifjúsági együttes meneteléséhez.

Király SZE–Ikervár FC

8-0 (4-0). Szombathely, 80 néző, v.: Talabér.

Király: Mester I. B. – POLGÁR, Lakosi, Varga G. (Németh B.), Mester II. B., HUJBER G. (NÉMETH DOMINIK), Vámos, Biácsy, Kádár (Hujber B.), SZABÓ Z. (Kudron), Hajmási (Kalmár). Edző: Hegyi László.

Ikervár: Biró – NÉMETH M., Pap, Vincze Z., Szűcs (Horváth Sz.), Vincze T., Csonka, Nagy B., Kosztolánczi, Bogdán, Varga M. Edző: Komáromi Szabolcs.

G.: Szabó Z. 3, Hujber G. 3, Kudron, Németh Dominik. Kiállítva: Biácsy (Király SZE).

A Király csapata hazai pályán megfelelő hozzáállással és akarattal uralta a játékot, aminek eredménye magabiztos győzelem lett.

KISWIRE Szentgotthárd VSE–Celldömölki VSE 1-1 (0-0). Szentgotthárd, 100 néző, v.: Kondor T.

Szentgotthárd: LANG – Kovács T. (Muszka), Kovács G. (Sipos), Sütő (Kostyál), Merkli, DÜH, NAGY O., Dancsecz, Sulics, TAKÁCS, LÁSZLÓ. Edző: Heiter László.

CVSE: Bíró – BÜKI, ENYINGI, VARGA J., GORÁCZ, NÉMETH J. (Szuh), Horváth D. (Klauzer), PÉTER, Lempeg (Virág), Huszár, Piri. Edző: Kovács Balázs.

G.: Düh, ill. Németh J.

Az első félidőben a celliek domináltak, frissebben és gyorsabban játszottak. Sok helyzetük volt, de vagy rossz döntést hoztak, vagy a gotthárdi kapus védett. A hazaiak kontrákkal próbálkoztak, de a szünetig nem született gól. A második játékrészben is a Cell lépett fel támadólag, de a hazai kontrák is veszélyesek voltak. A vendégek Németh József szép egyéni alakításával vezetést szereztek, ami után a házigazda mindent egy lapra feltéve támadott. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, ám egy kontra után Düh kiegyenlített. A hazai csapat lelkesedésének és szívének köszönhetően, ha szerencsével is, de otthon tartott egy pontot.

Kőszeg–Rum 1-3 (1-2). Kőszeg, 100 néző, v.: Harcsár.

Kőszeg: Bán – Major (Toldi), Biegner (Dévai), Gugcsó, Prán, Bujtás (Réti), Rácz, Léhmann (Szűcs), Dan, Varga B. (Kovács Zs.), Szolyák. Edző: Őri Gábor.

Rum: Velladics – Pupp (Leitgeb), Ivic, Szakos, Szabó G., Gyurkó, Papp B. (Csernák), Tóth M., Máthé, Koronczai, Farkas B. (Pásti). Edző: Joó András.

G.: Prán, ill. Papp B. 2, Gyurkó.

Az 5. percben egy védelmi hibát kihasználva 11-eshez jutott a Rum, amit értékesített is. A hazai csapat a következő támadásból egyből kiegyenlített. Ezután mezőnyjáték folyt a pályán, a Kőszeg többet birtokolta a labdát, ám egy kontrából az ellenfél megszerezte a vezetést. A második játékrészben nagyobb lendülettel játszott a házigazda, több helyzetet is kialakított, de a befejezésekbe hiba csúszott. A Rum viszont egy újabb kontratámadással bebiztosította a győzelmét. A Kőszeg mélyen a tudása alatt teljesített, a vendégcsapat – amelyben mindenki jó teljesítményt nyújtott – megérdemelten vitte el a három pontot.

Répcelak–Schott Lukácsháza 1-2 (0-0). Répcelak, 200 néző, v.: Bíró.

Répcelak: Horváth B. – Kossuth, Barcza, Németh G., Harkai, Jordán, Balogh B. (Lónai), BALIKÓ (Tóth Dávid), Fider, Catomio (Tóth Dominik), SZABÓ B. Edző: ifj. Tóth Zsolt.

Lukácsháza: Horváth K. – NÉMETH M., Vörös, GOMBÁS, Tar (Naisz), Lengyel (Takács), Osztrosits, SZALAI, Polhammer (Kovács Sz.), GUGCSÓ, NÉMETH R. Edző: Bezdi István.

G.: Szabó B., ill. Gombás, Takács.

Rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Répcelak, és szemre is tetszetős, látványos focit mutatott be. Rengeteg helyzetet alakított ki, de ezek kimaradtak. A második félidőt a hazaiak ott folytatták, ahol az elsőt abbahagyták, és még a vezetést is sikerült megszerezniük. Ezután érthetetlen módon összeesett a Répcelak játéka. A Lukácsháza sorra dolgozta ki a helyzeteket, és előbb egy szabadrúgásból egyenlített, majd egy kontrából előnybe került. Egy agyonnyert és sokgólos mérkőzés helyett a Répcelak óriási hibákat vétett, így kikapott.

Rábapaty–Vép 1-0 (0-0). Rábapaty, 100 néző, v.: Mónos.

Rábapaty: KIRÁLY T. – Vadász (Király L.), Fehér, Balhási (Gosztolya), KIRÁLY ZS., DOVÁNSZKI, Szabó A., Kovács T., HORVÁTH K., Juhász (Pendli, Jónás), Piros. Edző: Sziffer István.

Vép: Bezdi B. – Wágner, Dancs, Varga O., Bezdi Sz. (Sárvári), Markó (Illés), Joó, Auer, Varga B., Nagy Zs. (Koszokovits), Kertész. Edző: Mitterstiller Csaba.

G.: Király Zs.

A hazai csapatnak fontos volt a három pont megszerzése, játékosai ennek tudatában léptek pályára. Az első félidőben mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek, de gól nem született. A második játékrészben az óriási esőtől felázott pályán nem alakult ki folyamatos játék, de a vendégeknek több lehetősége is volt – Király Tamásnak kellett bravúrokat bemutatnia. A végén aztán jött a slusszpoén, a 90. percben egy szögletet követően Király Zsolt csúsztatott a hálóba. Ezzel a Rábapaty megszerezte a nagyon értékes három pontot.

Egyházasrádóc–Sárvár 1-3 (1-2). Egyházasrádóc, 150 néző, v.: Takács R.

Egyházasrádóc: BALI – Kertes (Molnár I.), Németh Martin, Vilics, Molnár L., BALOGH A., Nyári (Mészáros), Németh Marcell, KAZINCZKI, TÓTH M., KRAJCZÁR. Edző: Jandovics Jenő.

Sárvár: HORVÁTH B. – Rajos, Horváth A., ÓDOR (Szép), Hoós (Csákvári), KUN (Kovács B.), Potyi, KORONCZAI, Takács M. (Nyírő), PADOS, Takács Á. (Schimmer). Edző: Kovács László.

G.: Nyári, ill. Koronczai 3. K.: Potyi (Sárvár).

Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen nem történt más, mint egész évben: megérdemelten nyert a vendégcsapat a jól küzdő Egyházasrádóc ellen. A hazaiak gratulálnak a Sárvár bajnoki címéhez, és sok sikert kívánnak a folytatáshoz.

 

Vasvár–Jánosháza 3-2 (3-0). Vasvár, 50 néző, v.: Héra.

Vasvár: SMOLCZER – Bakos D. (Bakos Cs.), Bíró, Varga A., Horváth A., Tausz, Vincze (Berta), Robán, HORVÁTH Á., Dávid, RÉFI. Játékos-edző: Lepár Attila.

Jánosháza: KOVÁCS K. (Bors) – Marsai, Dornai, Bolla, BALÁZSI, Horváth A., Palkovits, Dobson, Laczi, Dénes (Vágusz P.), Vágusz A. Edző: Pungor István.

G.: Bíró, Vincze, Tausz, ill. Marsai, Dobson.

A Vasvár rögtön támadólag lépett fel, sorra alakította ki a helyzeteket. Hármat értékesített is, így megnyugtató előnnyel vonult pihenőre. A második játékrészben a hazaiak többször lezárhatták volna a meccset, de nem tették. A végére a Jánosháza vérszemet kapott, és két góllal kozmetikázott az eredményen. A mérkőzésen három 11-es is volt – kettő hazai és egy vendég –, de a kapusok bravúrral védtek. A biztos győzelem helyett lett egy szoros eredmény, de így is megérdemelten nyert a Vasvár.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Sárvár 26 25 1 0 103- 12 76

2. Celldömölk 26 18 7 1 72- 23 61

3. Körmend 27 15 5 7 71- 33 50

4. Lukácsháza 26 12 7 7 58- 44 43

5. Répcelak 25 12 5 8 33- 30 41

6. Jánosháza 26 12 5 9 44- 55 41

7. Szentgotthárd 26 11 6 9 37- 42 39

8. Egyházasrádóc 26 11 2 13 49- 48 35

9. Király SZE 24 10 4 10 56- 40 34

10. Vasvár 27 10 4 13 59- 58 34

11. Kőszeg 27 9 3 15 38- 56 30

12. Vép 24 9 2 13 34- 45 29

13. Rum 26 6 3 17 28- 55 21

14. Rábapaty 26 5 4 17 28- 70 19

15. Ikervár 26 5 1 20 38- 103 16

16. Vasszécseny 26 7 1 18 43- 77 7

A Vasszécsenytől 15 pont levonva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában