Szombathely

2018.05.26. 08:00

Elrajtolt az Iseum Rallye

A kvalifikációs futammal pénteken délután megkezdődött az Iseum Rallye, az idei országos bajnokság harmadik futama.

Pum András

Elstartoltak Fotó: Horváth Izabella/ vaol.hu

 

Elstartoltak Fotó: Horváth Izabella/ vaol.hu

A felvezető eseményen a mezőny első 15 párosa csatázott a Söptei úti ralikatlanban – a miniverseny arról döntött, hogy melyik páros választhat magának először rajtpozíciót a szombati napra.

 

A csapadékos időjárás alaposan megváltoztatta a körülményeket. A remekül versenyző Turán Frigyes – Bagaméri László kettős volt a leggyorsabb. A Rallye 2, az ORC és az ORB párosait este az Iseum e-lőtti területen láthatták az érdeklődők az ünnepélyes rajtceremónián, az éjszakai órákban pedig versenyautó-kiállítást tartottak a Fő téren. Szombaton megkezdődik az éles futam, két helyszínen összesen hat gyorsaságit teljesítenek az egységek. Az érdeklődőknek a Söptei úti katlan és a szelestei szakasz felé érdemes venni az irányt, ahol reggel 9 órától délután 4-ig folyamatosan érkeznek az autók. Az Iseum Rallye vasárnap további négy szakasszal zárul. Kvalifikáció (3 km): 1. Turán Frigyes, Bagaméri László (Hyundai i20 R5) 3:15,0, 2. Hadik András, Bacigál Igor (Ford Fiesta R5) 3:17,3, 3. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 3:18,3, 4. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) 3:19,3, 5. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyundai i20 R5) 3:19,7, 6. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) 3:19,8.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában