Küzdelmes győzelem

2018.05.07. 20:50

Futsal: a Bőnyt verte kiélezett csatában a Haladás VSE

Győzelemmel folytatta az NB I-es futsalbajnokság rájátszását a Swietelsky-Haladás VSE, a sereghajtó Bőnyt verte kiélezett, nagy csatában.

Tóth Gábor

Vidák Balázs (szemből) törte fel a bőnyi reteszt Fotó: Unger Tamás / VN

A Haladásból Bencsik, Michel, Dróth, Sásdi, Öreglaki és Horváth Péter is sérüléssel bajlódva vállalta a játékot – a kötelező győzelemért lépett pályára a házigazda.

Swietelsky-Haladás VSE -Bőny-Szavill Consulting 2-1 (0-0). – Szombathely, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, v.: Zimonyi P., Futó T. (Urgyán A.).

HVSE: Sásdi – Sipos G., Horváth P., Dróth, Bencsik. Csere: Matyi (kapus), Öreglaki, Németh P., Santos, Márkus, Hajmási M., Michel, Szakasics, Vidák. Edző: Turzó József.

Bőny: Balikó – Harnisch, Zobák, Bieder, Peczár. Csere: Kovács (kapus), Pinczés, Rajzinger, Nyíregyházky, Vas, Hajmási R., Bogyó, Kis. Edző: Máté Szilárd.

Gól: Viák (25.), Michel (34.), ill Bogyó (35).

Vidák Balázs (szemből) törte fel a bőnyi reteszt Fotó: Unger Tamás / VN

Kiállítva: Balikó (a mérkőzés után).

Az elején mindkét csapat nagy hangsúlyt helyezett a védekezésre, ennek megfelelően kevés volt az igazán nagy helyzet. Aztán a Haladás ragadta magához az irányítást, beszorult a Bőny, nagyokat kellett védenie Balikónak. Érett, nagyon érett a hazai gól. Igaz, a Bőny kontráiban is rejlett azért veszély. Akart, hajtott a Haladás, de nem tudta feltörni a reteszt. Így 0-0-ás állásnál vonultak szünetre a felek.

Fordulás után ott folytatta a Haladás, ahol az első félidőben abbahagyta, nagy rohamokat vezényelt. Dróth bombájánál például a kapufa segítette ki a Bőnyt. Végül csak megtört a jég: Dróth parádés cselsorozata után Vidák talált be közelről (1-0).

A folytatásban ki kellett támadnia a hátrányba került vendégcsapatnak, ennek köszönhetően egyre több helyzetet dolgozott ki a zöld-fehér gárda. De a lehetőségeit bőkezűen eltékozolta. Így meccsben maradt a nagyot harcoló ellenfél, amely azért néha-néha odaért Sárdi kapuja elé. Volt izgalom a mérkőzésben.

A játékvezetők nehezen követték az eseményeket, szórták a sárgákat, a Haladásnak pedig a 32. percben összejött az 5. csapatfault. A 34. percben pedig máris kisbüntetőhöz jutott a Bőny. Ám Sásdi védett! Sőt, egy kontra végén Michel megszerezte a második hazai gólt. Amit nehezen viselt a vendégek edzője – a lelátóra küldték. Ám a volt Haladás-játékos, Bogyó szépített a Bőnynek (35. perc: 2-1). Minden mindegy alapon

rohamozott a lelkes vendég, vészkapusra váltott. A Haladás azonban önfeláldozóan harcolt, és kivédekezte a hajrát – alaposan megküzdött a nagyon fontos három pontért. tg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában