KTE–Körmend

2018.05.17. 20:37

Ismét nyerni szeretnének a piros-feketék

A play-off második mérkőzésén az Egis Körmend NB I-es kosárcsapata pénteken 18 órakor Kecskeméten lép pályára.

Tóth Judit

Ferencz Csaba jó játékára nagy szükség lesz Fotó: Szendi Péter

Az Egis Körmend a Kecskemét otthonában folytatja a rájátszást. A KTE egyenlítene, a piros-feketék pedig második győzelmükre hajtanak, ami azért idegenben nagy fegyvertény lenne, és közelebb juttatná a vasiakat a kitűzött cél eléréséhez. Továbbra is dobogóra törekszik a körmendi együttes, Antonis Constantinides vezetőedző szerint ez csakis fegyelmezett játékkal érhető el.

– Úgy gondolom, hogy a csapat kedden nagyon jó játékkal hagyta helyben a Kecskemétet – vélekedett a mester. – Amióta Körmenden dolgozom, ez volt a legjobb mérkőzésünk. Igaz, hogy a KTE nagyon rossz dobóformát fogott ki. Összességében úgy látom, hogy meccsről meccsre fejlődünk, egyre jobbak a százalékos mutatóink. Nem volt könnyű dolgunk a play-off első találkozóján, még annak ellenére sem, hogy hazai pályán meccseltünk. Az mindenesetre biztató, hogy 59 pontot kaptunk. Ez különösen az elején mutatott nagyszerű védekezésünknek köszönhető. A célunk az, hogy továbbra is alacsony dobott ponton tartsuk az ellenfeleinket, így pénteken idegenben is oda fogjuk tenni magunkat. Agresszív és koncentrált hozzáállásra számítok, akkor meglephetjük a KTE csapatát. Szép volt a hazai győzelem, de a párharc még nincs lefutva. Nem szabad könnyelműnek lennünk, a kecskeméti mérkőzés nehezebb lesz, az biztos. Ha nyerünk, akkor az már komoly lélektani előnyt is jelenthet, és kisebb nyomás nehezedne a játékosokra. Bízom a csapat minden egyes tagjában, a magyar játékosoknak meg külön gratulálok azért, hogy igen jól éltek a kapott lehetőséggel a hazai mérkőzésen. Ha egységesek leszünk, ha odafigyelünk, akkor van esélyünk Kecskeméten, pláne, ha szurkolóink ismét nagy lelkesedéssel biztatnak bennünket – zárta szavait Antonis Constantinides.

Ferencz Csaba jó játékára nagy szükség lesz Fotó: Szendi Péter

A körmendi vezetőedző arról is tájékoztatást adott, hogy Horti Bálint, Andre Hollins és Justin Tuoyo nem teljes értékű, mindhárman sérüléssel bajlódnak, de a tervek szerint ott lesznek a kecskeméti találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában