teke

2018.05.17. 20:58

Kakuk és Zapletán egyéni vb-re utazik

A tekések idei legnagyobb, romániai világversenye a május 20–26-ig tartó felnőtt egyéni világbajnokság. Ismét képviselheti a magyar színeket Kakuk Levente és Zapletán Zsombor, a Répcelaki SE-tekeshop.hu két játékosa.

Horváth Erika

A répcelakiak két vb-re utazó válogatottja, Zapletán Zsombor (balról) és Kakuk Levente Fotó: Unger Tamás

Kakuk Levente a 13. felnőtt világbajnokságára utazik el vasárnap. A tekesport egyik legnagyobb magyar klasszisa már öt világbajnoki címet is magáénak tudhat – meg három ezüstöt és három bronzot is. Az öt aranyból az egyik éppen egy egyéni vb-n született, 2014-ben, ahol a döntőben 725 fás teljesítménnyel nyert. Ezt a csúcsát mostanság nem döngeti a 38 esztendős válogatott.

– Örülök, hogy bizalmat kaptam, és utazhatok – mondta Kakuk Levente. – Borzasztó sok rossz történt velem tavaly szeptember óta. Achilles, köröm, gerinccsigolya és még sorolhatnám. Az utóbbi tíz évben összesen nem volt ennyi kínom-bajom. Nem mondom, hogy nagyon gyenge voltam ebben a szezonban, hiszen 600 fa körüli eredményeim megvoltak, de most hiányoztak a máskor megszokott 640-650-ek. Én kedden délután gurítok a selejtezőben, talán sikerül kimagaslót nyújtani.

Ebben bízik a 33 éves Zapletán Zsombor is, aki 21 évesen került be a felnőtt válogatottba és két-két világbajnoki arany-, ezüst- és bronzérme van már. De mindegyiket csapatban érte el.

A répcelakiak két vb-re utazó válogatottja, Zapletán Zsombor (balról) és Kakuk Levente Fotó: Unger Tamás

 

– Egyéni érmem még nincs, és nagyon hiányzik. Ezért tavaly nyáron döntésre jutottam: magasabbra teszem a lécet, kilépek a komfortzónámból. Változtattam a felkészülésemen, nagyobb hangsúlyt fektettem a fizikai felkészülésre, személyi edzővel is dolgoztam, figyeltem a táplálkozásra és erősítettem a hitet magamban, hogy képes vagyok kiemelkedő eredményekre, hogy nem elégedhetek meg 620-630 fával – engedett bepillantást új életszemléletébe Zapletán Zsombor. – Úgy érzem, jó úton járok, hiszen a szezonban ütöttem 700, 684 és 697 fát is, a magyar Szuperliga mezőnyében enyém volt a legjobb összfa. Tudom, hogy egy világbajnoki éremhez nagyon sok dolognak kell összejönnie, de most hiszem, hogy sikerülhet.

Zapletán Zsombor a vb első napján, hétfőn délután selejtez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában