kosárlabda

2018.05.18. 21:12

Körmend: Hidegzuhany Kecskeméten

Az NB I-es férfi kosárlabda play-off negyeddöntő második mérkőzésén hidegzuhanyt kapott az Egis Körmend a Kecskemét otthonában. A KTE 15 ponttal simán nyert, ezzel egyenlített a párharcban.

Tóth Judit

Marquis Wright volt a gyengélkedő Körmend legeredményesebb játékosa Fotó: Szendi Péter

A rájátszás második mérkőzésén meglehetősen bizonytalanul kezdett idegenben az Egis Körmend, négy perc alatt a házgazdák már nyolc pontnál tartottak, a vasiak meg nem tudtak kosarat szerezni. Ferencz törte meg a csendet egy duplával, majd egy triplát is hozzátett, de meggyőzőbbek voltak a hazaiak, a negyed közepén 10-5 állt az eredményjelzőn. A kecskemétiek növelni tudták az előnyt, és védekezésben is extrán teljesítettek. A nyolcadik percre már tízzel vezetett a házigazda (17-7). A második etap elején egy fél fokozatot rákapcsolt a Körmend, de ez nem volt elég az agresszíven kosárlabdázó kecskemétiek ellen. Különösen a palánkok alatt élt meg nehéz perceket a vasi együttes, ott alig-alig jutottak szóhoz a piros-feketék. A negyed derekán ráadásként még beindult a hazaiak tripladobó gépezete is, Pongó és Dramicanin is feljegyeztetett egyet-egyet (28-21). Karahodzic vagy maga oldotta meg palánk alatt, vagy besegítette a társak kicsorgó labdáit, így 11 pontjával a mezőny egyik legeredményesebbje volt a kecskeméti center. Továbbra is lejtmenetben volt Antonis Constantinides csapata, a KTE meg igen jól kihasználta ellenfele komoly akadozásait (40-28).

Marquis Wright volt a gyengélkedő Körmend legeredményesebb játékosa Fotó: Szendi Péter
Marquis Wright volt a gyengélkedő Körmend legeredményesebb játékosa Fotó: Szendi Péter

A nagyszünet után próbálták tűzzé varázsolni a parazsat a körmendiek, de Halász és Ferencz lelkesedése ezúttal kevésnek bizonyult. A triplavonalnál üresen hagyott kecskemétiek kihasználták a kínálkozó lehetőségeket, előbb Thompson, majd Pongó és Wittmann volt eredményes. Derasimovic és Dramicanin felváltva ostromolták a gyűrűt, sikerrel. A 28. percre kialakult a legnagyobb különbség (66-45). Az utolsó negyedben sem tudott megújulni a vendégcsapat, a Kecskemét meg tovább menetelt, most Pongó volt ponterős. A etap közepére totálisan összeomlott a vasiak védekezése (79-59), Forray Gábor csapata gyakorlatilag azt csinált a pályán, amit csak akart. A végére még jutott néhány kisebb körmendi roham, de a KTE együttesét nem lehetett megállítani. Végig vezetve, jó játékkal, határozott védekezéssel nyert a Kecskemét, a győzelemből hazai oldalon mindenki derekasan kivette a részét. A KTE ezzel kiegyenlített (1-1), folytatás kedden (18.00), Körmenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában