kosárlabda

2018.05.14. 19:39

Körmend–Kecskemét a rájátszásban is

Az Egis Körmend ott kezdi a rájátszást, ahol szombaton a középszakaszt abbahagyta. Kedden este (18.00) ismét a Kecskemét látogat a piros-feketékhez.

Tóth Judit

Frissek az emlékek, az Egis Körmend és a KTE-Duna Aszfalt legutóbb az elmúlt szombaton találkozott egymással.

A vasiak nyertek (84-67), a Körmend a negyedik helyen, a Kecskemét az ötödiken zárta a középszakaszt. Így most következik az egyik csapat három nyert meccséig tartó rájátszási sorozat. Eldől, hogy a két együttes közül ki kerül a legjobb négy közé, az

elődöntőbe.

A szombati mérkőzés első három negyedében a Kecskemét játéka volt biztatóbb, aztán Davis vezényletével fordítani tudott a Körmend és hozta a hazai kötelezőt. Igaz, az utolsó percekben Forray Gábor a fiataloknak adott játéklehetőséget, a kecskeméti csapat meghatározó magja a kispadon pihenhetett. Mindez nem teszi kevésbé értékessé a piros-feketék hazai győzelmét, amelyhez most nagyban hozzájárult Steven Davis. Az amerikai légiós igazi vezéregyénisége volt a hazai csapatnak, ráadásként látványos show-elemekkel is megörvendeztette a szurkolókat. Antonis Constantinides körmendi vezetőedző szerint nagyon kellett ez a győzelem, mert tartást adhat a csapatnak a továbbiakra.

A szombati meccsen láthattuk, hogy mire számíthatunk a Kecskeméttel kapcsolatban a play-off során. Igen kemény mérkőzések várnak ránk, de bizakodó vagyok. A védekezésünk javul, 67 pontot kaptunk, ha csak ennyit engedünk az ellenfelünknek, akkor hazai pályán tudjuk hozni a győzelmeket. Eladott labdák tekintetében még van javítanivalónk, az viszont pozitívum, hogy leindításból 26 pontot szereztünk. Sajnos vannak nehézségeink is. Justin Tuoyo megsérült az egyik edzésen, Andre Hollins sem százszázalékos és ugye Horti Bálintra sem számíthattunk az elmúlt hetekben. Nem könnyű feladat, hogy minden mérkőzésen csak két magasember áll rendelkezésre. Remélem, hogy a keddi találkozón – ami kiemelten fontos – mindenki bevethető lesz.

Élnünk kell a hazai pálya kínálta jó lehetőséggel, itthon hozni kell a mérkőzéseket. Azt gondolom, hogy a rájátszás már az idegek játéka is, és csak az számít, hogy nyerjünk. Itt most már egypontos győzelem is bőven elég lesz – mondta a Körmend trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában