amerikaifutball-bajnokság

2018.05.29. 20:07

Győzelemmel menetel tovább a Crushers

Magabiztos győzelemmel folytatta a divízió I-es amerikaifutball-bajnokságot az újonc Szombathely Crushers veretlen, listavezető együttese.

Tóth Gábor

Horváth Balázs lábát hagyja el a labda, érik az újabb extrapont Fotó: Unger Tamás

Szombathely Crushers– Budapest Eagles 2 38-0 (14-0, 7-0, 7-0, 10-0). – Szombathely, Városligeti pálya, 250 néző, divízió I-es amerikaifutball-mérkőzés.

Az előző négy meccsét biztosan megnyerő szombathelyi alakulat a kötelező győzelem reményében lépett pályára hullámzó szezont futó budapesti riválisa ellen. Ennek megfelelően nagy lendülettel esett neki elenfelének. Nem is kellett sokat várni az első pontokra, amelyeket a védelem szerzett: Szabó Áron vette ki a labdát a futó kezéből, majd végigrobogott a pályán, a touchdown (TD) után pedig Horváth Balázs értékesítette az extrapontot (7-0). Nem lassított a házigazda, a támadószekció is hozta a pontjait, Szűcs Fábián futott TD-t, Horváth pedig ismét jól célzott az extrapontnál (14-0). A második negyedben Májer László, a harmadikban Rózsás Joel szerzett TD-t, és mindkettőhoz társult Horváth Balázs extrapontja (28-0) – Rózsásnak Baranyi Bence passzolt pontosan. A záró játékrészt Horváth mezőnygólja nyitotta (31-0). A találkozót pedig Rózsás Joel második TD-je – a csereirányító, Boda Ágoston passzát értékesítette –, és Horváth ötödik extragólja zárta (38-0).

Horváth Balázs lábát hagyja el a labda, érik az újabb extrapont Fotó: Unger Tamás

– Biztosan érvényesítettük a papírformát, jó meccset játszottunk, több újoncunknak is lehetőséget tudtunk adni – értékelt Gerencsér Milán, a Szombathely Crushers játékosa, elnökhelyettese. – Persze a helyén kezeljük a sikert, hiszen egy szerény képességű ellenfelet vertünk meg. És támadásban azért követtünk el olyan hibákat, amelyeket egy minőségibb rivális büntetett volna. Ugyanakkor az ötödik bajnokinkat is behúztuk, veretlenül, listavezetőként várjuk az alapszakasz utolsó meccsét – június 9-én a szintén hibátlan Debrecen vendégeként lépünk pályára, az a találkozó dönt majd az alapszakasz-elsőségről. Dolgozunk tovább gőzerővel, bajnokságot akarunk nyerni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában