diákolimpia

2018.05.24. 07:00

Öt tatami, 350 ifjú judoka – nagy siker a Haladás Sportkomplexumban

Országos judo-diákolimpiai döntőnek adott otthont a Haladás Sportkomplexum diák C és ifjúsági korosztályban.

Tóth Gábor

Nagy létszámmal rendezték meg a judo-diákolimpia országos döntőjét a Haladás Sportkomplexumban Fotó: Bodorkós Máté

- Komoly létszám jött össze, 77 egyesület 350 diákja nevezett a rendezvényre, öt tatamit állítottunk fel – tájékoztatott a Haladás VSE judoszakosztályának vezetője, a diákolimpia döntő főszervezője, Antoni Zoltán. – Nagy feladat egy ilyen szintű erőpróbát megrendezni, de mindent elkövettünk, hogy a Haladás Sportkomplexum tökéletes helyszíne legyen a versenynek. Októberben a diák A és B korcsoportnak rendezünk majd országos döntőt – így ez a verseny egyfajta főpróba is volt.

Nagy létszámmal rendezték meg a judo-diákolimpia országos döntőjét a Haladás Sportkomplexumban Fotó: Bodorkós Máté

- Tökéletesen elégedett vagyok a körülményekkel – fogalmazott Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára. – Szombathely nem mostanában adott otthont ilyen szintű eseménynek, jól döntöttünk, amikor a vasi megyeszékhelyt jelöltük ki házigazdának. A sportlétesítmény impozáns helyszín, versenyzők, edzők, szurkolók részéről is csak elismerő szavakat hallottam. A rendezvényt technikailag is a legmagasabb szinten készítették elő. Külön öröm számomra a nagy indulói létszám, e két korosztályban a tavalyinál csaknem száz fővel több nevezés érkezett – ez is jelzi, hogy a szövetség törekvéseit siker koronázza, a fiatalok körében egyre népszerűbb a sportágunk.

- A judoszakosztály január 1-je óta tartozik a Haladás kötelékébe – fogalmazott Bokor Zsolt, a Haladás VSE ügyvezetője. – A roppant motivált szakosztályvezetés remek munkát végzett az elmúlt hónapokban, ennek eredményeként lehetünk házigazdái a diákolimpia döntőjének. Van egy impozáns sportkomplexumunk, amelyet igyekszünk megtölteni élettel, tartalommal, rendezvényekkel. Örömmel tölt el, hogy ismét zsúfolt a lelátó, a küzdőtér.

Vas megyét, illetve iskoláját három Haladás-versenyző képviselte: Gadó Dominik (Váci iskola, diák C, 30 kg), Kránitz Emília (Reguly, ifjúsági, 63 kg) és Part István (Kereskedelmi, ifjúsági, 73 kg) – akiknek ezúttal nem jött ki a lépés, helyezetlenül zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában