ezüst

2018.05.02. 20:45

Veterán vívósikerek

Két ezüst-érmet hoztak a veterán vívók országos bajnokságáról a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői. Péntek Tamás fair play díjat is kapott.

Horváth Erika

A veterán-ob szombathelyi különítménye. Balról: Málics Róbert, Péntek Tamás, Szabó András Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

Remek hangulatban léptek pástra az örökifjú vívók a törökbálinti ob-n, összesen 142-en. A három szombathelyi versenyző tőrvívásban indult. A +50-es korosztályban Szabó András hetedik lett – a négy közé kerülésért kapott ki Dékány Lászlótól (FTC). Akin aztán klubtársa, Málics Róbert egy szoros asszóban revansot vett – egész napos jó teljesítményére a döntőbe jutással tette fel a koronát. A finálé is nagy küzdelmet hozott, egyetlen tus döntött – a hosszabbításban – Csák Attila, az UTE veterán Európa-bajnoka javára. Málics Róbert így ezüstérmes lett.

A veterán-ob szombathelyi különítménye. Balról: Málics Róbert, Péntek Tamás, Szabó András Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A +60 évesek korosztályában Péntek Tamásnak a csoportmérkőzések során még döcögősen ment a vívás, de a direkt kieséses táblán magára talált, és magabiztosan jutott el a döntőig. Ott alulmaradt a házigazda klubot képviselő Hasszán Attilával (Szúrka-Piszka) szemben. Péntek Tamás az ezüst mellé további elismeréseket is kapott. Egyrészt az egész versenyszezonban nyújtott teljesítményével kiérdemelte, hogy tagja legyen a május 10–13-a között a hollandiai Alkmaarban rendezendő veterán csapat-Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottnak. Másrészt az ob zsűrijének szavazatai alapján fair play díjat is átvehetett. Ezzel nemcsak a versenyen mutatott sportszerű viselkedését, hanem az elmúlt tíz esztendőben a veterán vívósportért végzett áldozatos munkáját is elismerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában