szerb csere

2018.06.19. 19:44

Búcsúzik a Haladás futsalcsapatától a jelenlegi edző, Turzó József

Kupagyőzelemmel és bajnoki bronzéremmel búcsúzik a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futalcsapatától Turzó József – a szakember a jövőben a magyar futsalválogatottat irányítja szövetségi kapitányként. Nyáron jelentős átalakulás várható a csapatnál.

Tóth Gábor

Turzó József a levegőben, jogos az öröm, szép sikereket ért el a zöld-fehér csapattal Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

– A szezont azzal a céllal kezdtük, hogy a közvetlen élmezőnyben zárjuk a pontvadászatot – árulta el a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának mestere, Turzó József – ezért Mendes és Michel személyében két brazil légióssal erősítettük meg a keretünket. Sokat dolgoztunk, emeltük az edzésszámot, a fi atalokat az NB III-ban versenyeztettük, nagy lépést tettünk a profi zmus felé. Aztán szezon közben leigazoltuk az egyik legjobb magyar futsalost, Dróth Zoltánt, akivel sokat erősödtünk. A sérült Mendes pótlására pedig érkezett az ugyancsak brazil Santos. Ekkor pontosítottunk a célkitűzésen: Nem beszéltünk mellé, kijelentettük, hogy az egyik sorozatban – vagy a kupában, vagy a bajnokságban – a csúcsra kell érnünk. Ez végül a Magyar Kupában sikerült, márciusban kupagyőztesek lettünk. Az pedig már csak hab a tortán, hogy végül a bajnokságban megkaparintottuk a bronzérmet. Ezzel a klub fennállásának legeredményesebb szezonját zártuk. A bajnokságban talán végezhettünk volna előrébb is, de nem tudtunk végig kiegyensúlyozottan teljesíteni, a bravúros győzelmek mellé olykor váratlan vereségek is társultak. De még egyszer mondom, összességében elégedett vagyok a mögöttünk hagyott szezonnal.

Turzó József a levegőben, jogos az öröm, szép sikereket ért el a zöld-fehér csapattal Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

– A játékosok vevők voltak a munkára, ráadásul végig egységes, motivált volt a társaság, így csapatként sok olyan ellenfelet is magunk mögé utasítottunk, amelyek egyénileg talán jobb futballistákat vonultattak fel

– folytatta a tréner. – Sokat köszönhetek a vezetőknek, Szombathelyen rendben voltak a körülmények, csak a munkára kellett koncentrálni. Igyekeztünk kiszolgálni a szurkolókat, talán ennek is köszönhető, hogy folyamatosan nőtt a nézőszámunk, az Arena Savariában rendre kitűnő hangulat uralkodott, igazi hazai pályán fogadhattuk az ellenfeleinket. Búcsúzóul az egyik szurkolótól például egy olyan Haladás-sálat kaptam, amit kicsi gyerekkora óta hordott magával a meccsekre – vigyázok rá. Fájó szívvel távozom Szombathelyről, de szövetségi kapitánynak lenni óriási megtiszteltetés, ilyen lehetőség nem adódik minden nap az ember életében.

De búcsúzni csak szépen szabad

– és nekem ez szerencsére sikerült! És bízom abban, hogy a jövőben több Haladás-játékossal is találkozom majd a válogatott összetartásain.

Szerb edző érkezik a távozó Turzó mester helyére

Mint azt Pálmay Tamástól, a futsal szakág vezetőjétől megtudtuk, Turzó József helyét szerb tréner, Vladan Cvetanovic veszi át a kispadon. A 40 éves szakember veretes játékosmúlttal rendelkezik, szerepelt a jugoszláv és a szerb válogatottban is. Edzőként pedig a szerb II. osztályban és az élvonalban is nyert bajnokságot. Új kihívásra vágyott, menedzsere ajánlotta be a Haladáshoz. Lesz változás a játékoskeretben is, Gyurcsányi Zsolt, Bencsik Roland és Márkus Gábor Veszprémbe igazol. Dróth Zoltán a spanyol élvonalban folytatja pályafutását. Távozik Hegyesi Zsolt is, Németh Péter pedig befejezte pályafutását. A brazil légiósok közül Santos szolgálataira nem tartanak igényt, Michel és Mendes viszont a nyári szünet után visszatér a csapathoz. Az új tréner két honfi társát szeretné magával hozni Szombathelyre – az egyikükkel már meg is állapodott a zöld-fehér klub. Rajta kívül is van már egy új, minőségi igazolás: Bőnyből érkezik a korábban a Győrrel sikereket elérő 22 éves válogatott, Vass Ádám. A felkészülést július 30-án kezdi meg a Haladás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában