Haladás-tinik a dobogón

2018.06.01. 21:59

Dobtak, ugrottak és technikáztak a súlyemelő-palánták

A Haladás VSE 13 súlyemelő-palántája nyakába került érem a tini (8–15 évesek) nyugat-magyarországi országos bajnokságon.

Horváth Erika

Három – kölyök (8–9 évesek), fiú, illetve lány (10–12 évesek) és serdülő (13–15 évesek) – korcsoportban rendezik meg a tini-ob-t külön a nyugati és külön a keleti országrész számára. A Haladás VSE 14 fős különítménnyel utazott a Komárom-Esztergom megyei Ászárra. Ez a verseny eltér a hagyományos súlyemelő-viadaloktól, ugyanis a résztvevőknek három versenyszámban kell számot adniuk a tudásukról. Medicinlabda-dobás és helyből távolugrás is társul a súlyemeléshez. Utóbbiban a két fiatalabb korosztály a szakítás és lökés technikai kivitelezésére kap pontszámot. Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai hat arany-, három ezüst- és négy bronzérmet zsebeltek be.

A HVSE tini ob-különítménye. Elöl (balról): Mihályfi Achilles, Böröndi Eszter, Darabos Jázmin, Könczöl Tamara, Darabos Sára, Könczöl Anita, Viszket Vivien. Középső sor: Rédl Achilles, Horváth Milán, Szabó Gergő, Pávolics István, Udvardy Márk, Magdics Kristóf, Lázár Gergő. Hátul: Hencz Kornél a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség elnöke, Márkus Erzsébet szakosztályvezető, Ligeti Ferenc edző
Fotó: Unger Tamás

 

A HVSE versenyzőinek eredményei. Kölyök, fiú, 56 kg: 1. Mihályfi Achilles. Fiú, 45 kg: 3. Magdics Kevin. 50 kg: 3. Lázár Gergő. 77 kg: 3. Rédl Achilles. +77 kg: 2. Horváth Milán. Lány, 53 kg: 1. Könvzöl Anita. 63 kg: 1. Viszket Vivien. +63 kg: 1. Darabos Jázmin. Serdülő, fiú, 45 kg: 4. Szabó Gergő. 69 kg: 2. Pávolics István. 77 kg: 2. Udvardy Márk. Lány, 58 kg: 1. Darabos Sára. +69 kg: 1. Könczöl Tamara, 3. Böröndi Eszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában