Pécs

2018.06.06. 19:44

Döntőben az Illés Akadémia U12-es csapata

Tizenhat együttes közül az Illés Akadémia-Haladás U12-es csapata nyerte a Danone Focikupa mecsekaljai selejtezőjét.

Pum András

Négy városban 16-16 csapat küzdött a Danone Focikupa a Gyermekekért elnevezésű viadal selejtezőjében. A pécsi csoportban kapott helyet az Illés Akadémia-Haladás U12-es együttese, valamint a Király SZE gárdája. A csapatokat négy négyes csoportba sorsolták. Az akadémisták a Tatabányát 3-0-ra, a Veszprémet 2-0-ra verték, a Pápával gól nélküli döntetlent játszottak. A négy csoportelső jutott az elődöntőbe – így az Illés Akadémia is. A Mosonmagyaróvár várt a vasiakra, akik simán, 3-1-re nyertek. A fináléban a Győri ETO-val csaptak össze a szombathelyiek, kiegyenlített mérkőzésen Somfalvi Bence találatával 1-0-ra győztek, így megnyerték a tornát. A viadal gólkirálya Somfalvi Bence lett. A Hujber Bálint irányította Király SZE a csoportmeccsek után nem jutott az elődöntőbe, a 13. helyen végzett.

- Mivel a bajnokságban 8+1 fős létszámú csapattal játszunk, a 7+1-es együttesek, valamint a szűkített játéktér az első mérkőzésen még gondot okozott, ám a gyerekek gyorsan alkalmazkodtak a körülményekhez. A meccseken rendre mi birtokoltuk többet a labdát, megérdemelten nyertük meg a tornát – értékelt Sátori Barnabás, az Illés Akadémia edzője.

Az Illés Akadémia-Haladás kerete: Koósz Raul, Horváth Márk, Varga Ákos, Somfalvi Bence, Stefanich Mirkó, Karvalics Kornél, Molnár-Végh Marcell, Horváth Arnold, Bolla Bálint, Laczó Patrik, Takács-Földes Olivér, Király Krisztián, Tóth Zoltán. Edzők: Sátori Barnabás, Tóth Zsolt.

A négy csoport 1-3. helyezettjei jutottak a június 17-ei, budapesti fináléba. A győztes a spanyolországi döntőben képviseli hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában