mérkőzés

2018.06.04. 22:03

Futsal: a Dunaferr legyőzte a Haladást

Az NB I-es futsalbajnokság bronzcsatájának 2. felvonásán a Swietelsky-Haladás VSE kikapott a Dunaferr vendégeként – így egyenlő a párharc állása.

Tóth Gábor

Michel Melo (labdával) látványosra sikeredett gólja ezúttal nem sokat ért Fotó: Zsedrovits Enikő

Az egyik fél két megnyert meccséig tartó bronzcsata első, szombathelyi felvonását a Haladás nyerte (3-1). Így azzal a tudattal léphetett pályára Dunaújvárosban, hogy ha nyer, akkor megszerzi a 3. helyet.

Dunaferr Deu Ranelpin FC–Swietelsky-Haladás VSE 4-1 (3-1). – Dunaújváros, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, rájátszás a bronzéremért, 2. találkozó, vezette: Zimonyi, Borbás (Márkus).

Dunaferr: Reveland – Horváth N., Németh P., Fekete, Hosszú. Csere: Rigó (kapus), Oroszi, Schrancz, Szabó T., Fridrich, Szeghy, Pál, Csányi, Cseresnyés. Edző: Takó Csaba.

HVSE: Matyi – Öreglaki, Horváth P., Michel, Dróth. Csere: Gyimesi, Sásdi (kapusok), Sipos G., Németh P., Santos, Márkus, Hajmási, Vidák, Bencsik. Edző: Turzó József.

Gól: Hosszú (3.), Fekete 2 (15., 26.), Horváth N. (18.), ill. Michel (4.).

Kiállítva: Hajmási (38.).

A hazaiak kezdtek frissebben, agresszívabban. És egy erőszakos labdaszerzés után gyorsan előnybe is kerültek. De még ki sem ünnepelhették magukat, amikor Michel irtózatos bombája kikötött a jobb felső sarokban (4. perc: 1-1). A folytatásban roppant kemény meccset vívtak a felek, mindkét oldalon gyűltek a faultok. A Haladás tűnt kapura veszélyesebbnek, mégis egy szépen kijátszott akció végén a hazaiak találtak kapuba. Az első félidő vége pedig már a jól védekező, kontrákra berendezkedő Dunaferré volt. Egy szögletvariációból növelte is az előnyét (18. perc: 3-1). Jókor jött a szünet a zöld-fehérek számára.

Michel Melo (labdával) látványosra sikeredett gólja ezúttal nem sokat ért Fotó: Zsedrovits Enikő

Fordulás után próbált gyorsabb ritmusra váltani a vendég. Jöttek is a szombathelyi helyzetek. Ám közben rendezte sorait a házigazda, és egyre több veszélyes kontrát vezetett. Lüktetett a meccs. A hazaiak pontosabbak voltak: Fekete fordult be védőjéről, és pókhálózta ki a bal felsőt (26. perc: 4-1) – korán eldőlni látszott a mérkőzés. A Haladás küszködött, szenvedett, nem volt átütőerő a támadásaiban.Vészkapussal is próbálkozott – hiába.

A hazaiak foggal-körömmel védekeztek, sok faultnak tűnő szerelésüket elengedték a bírók. Sőt, hogy nagyobb legyen a szombathelyiek problémája, Hajmásit egy elkésett szerelésért kiállították – rosszul döntött, „megette” a roppant látványos színészi teljesítményt a játékvezető. Az idő pedig lassan elfogyott, biztosan nyert, és ezzel egyenlített a párharcban a Dunaferr.

Az egyik fél két megnyert meccséig tartó bronzcsata állása: HVSE–Dunaferr 1-1. Folytatás pénteken (18.15) Szombathelyen. tg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában