a pályákon is megidézték

2018.06.29. 21:15

Hetvenéves a Répcelaki SE – Beiktatták a jubiláló egyesület Halhatatlanok Klubjának első öt tagját

A Répcelaki SE hetvenedik évfordulója apropóján szervezett rendezvénysorozat záróeseményén beiktatták az egyesület Halhatatlanok Klubjának első öt tagját.

Az egyesület halhatatlanjai. Németh János, Csorba Jánosné, Szarka Sándor, id. Turai László. A képről Kiss József hiányzik Fotó: Unger Tamás /VN

 

Az egyesület halhatatlanjai. Németh János, Csorba Jánosné, Szarka Sándor, id. Turai László. A képről Kiss József hiányzik Fotó: Unger Tamás /VN

Jó ötlet volt, hogy nemcsak ünnepi díszben, hanem a pályákon is megidézték a Répcelaki Sportegyesület hét évtizedét – múltját és jelenét. A tavaly avatott sportcsarnokban kezdődött a sorozat; a kézilabdázók közül a legkisebbek, az U7-esek léptek először pályára, majd az idősebb korosztályok is. A felnőttek pedig a régi idők játékosai ellen játszottak. Aztán bemutatkoztak a klub legújabb szakosztályának képviselői, a kosarasok is. A következő születésnapi hétvégét a sportpályára szervezték, ahol a labdarúgásé és a tekéé volt a főszerep. A ma is aktív játékosok mellett pályára lépett például a klub jelenlegi ügyvezető elnöke, az NB I-et megjárt kapus, Németh Gábor, de Szabó József polgármester is. A teke iránt rajongók pedig együtt guríthattak az ország egyik legeredményesebb csapatának játékosaival.

 

Múlt szombaton egy ünnepségre ismét a sportcsarnokba invitálta a Répcelaki SE mindazokat, akik sportolóként, edzőként, vezetőként, támogatóként vagy akár szimpatizánsként kötődnek az egyesülethez. Németh Gábor, Szabó József, de a korábbi polgármester, SE-elnök, a díszpolgár Németh Kálmán köszöntőjéből is az sugárzott, hogy a Répcelaki SE nagy értéke a városnak. Azért, mert sportolási, szórakozási lehetőséget nyújt kicsiknek, nagyoknak, olyan hely, ahová jó tartozni, mint egy nagy, összetartó családhoz. A nyitott kapuk, a sportszerető önkormányzat anyagi gondoskodása, a sportlétesítmények folyamatos fejlesztése pedig mind azt sejteti, hogy legalább olyan szép és dicső lehet a jövője is a város sportéletét meghatározó egyesületnek, amilyen a múltja.

Halhatatlanok Klubja

A Répcelaki SE elnöksége a jubileum kapcsán elhatározta, hogy Halhatatlanok Klubját alapít, amelybe azok nyernek bebocsátást, akik meghatározó szerepet töltöttek, töltenek be a nagy múltú egyesületben. Ez alkalommal öten kapták meg ezt az elismerést. A női kézilabdázók képviselőjeként Csorba Jánosné, aki közel negyvenéves koráig volt kulcsjátékosa a csapatnak. Játékosedzőként, majd tíz évig szakosztályvezetőként is szolgálta a klubot. Jelenleg is segíti az utánpótlást. Szarka Sándornak a hosszú évtizedeken át tartó krónikási és sportvezetői munkáját ismerték el. Labdaszedőként kezdte az 1948- ban Kinizsi Sportkör néven alakult egyesületnél, később a labda rúgó-szakosztály vezetője lett. Az 1965-től Répcelaki Bá nyász SK néven működő klubban, amelynek stabil NB III-as focicsapata volt, közel húsz évig ügyvezető elnökként dolgozott. Az egyesület életét, eredményeit mindvégig megörökítette (lapunknak is hosszú évekig volt répcelaki tudósítója), fotói, „brigádnaplói” hiteles kordokumentumok. Kiss József szervezte meg a város első tekecsapatát, munkája révén épülhetett meg az első kétsávos tekepálya. 1999-ig volt a csapat vezetőedzője. A városi amatőr bajnokságot most is ő irányítja. Id. Turai László alapító tagja és meghatározó játékosa volt a hetvenes évek férfi -kézilabdacsapatának, és máig ikonikus alakja a sportágnak. Később szervezte az utánpótlást, majd edzősködött, ma is segíti a fi atalok képzését. Németh János a hatvanas években kezdett el futballozni, és már 15 évesen bemutatkozott a felnőttcsapatban, amelynek aztán hosszú évekig volt kiemelkedő egyénisége, csapatkapitánya. Bár csábították az első osztályba is, nem hagyta el Répcelakot; az egyesület színeiben ő játszotta a legtöbb mérkőzést. Később pályaedzőként, elnökségi tagként segített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában