Mozdulj Kőszeg!

2018.06.07. 19:02

Kilencedik Jurisics Kupa: Nemzetközi bunyó Kőszegen

Nagy sikert aratott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség és a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület közös rendezvénye, a 9. Jurisics Kupa nemzetközi ökölvívógála.

Tóth Gábor

Hámori Ádám mér éppen súlyos csapást osztrák ellenfelére Fotó: Fitt-Box ÖE

A rendezvénynek Kőszeg Fő tere és az Írottkő Hotel aulája adott otthont. Első nap a 11 órai harangszóra kezdődött el a Mozdulj Kőszeg! elnevezésű „testnevelésóra” – ifj. Balzsai Károly volt profi világbajnok, a válogatott szövetségi kapitánya vezényelte le a tréninget.

A város iskolái, óvodái elfogadták a meghívást, a gyerekek nagy létszámban vettek részt a különböző programokon.

Hámori Ádám mér éppen súlyos csapást osztrák ellenfelére Fotó: Fitt-Box ÖE

A 9. Jurisics Kupán az osztrák, a bosnyák és a magyar felnőtt válogatott férfi és női versenyzői vettek részt. Az esős időjárás miatt az Írottkő Hotel aulájában állították fel a ringet. A nézők 12 parázs mérkőzést láthattak – és a házigazda Fitt-Box hat bunyósáért izgulhattak. Győztesen hagyta el a szorítót Pesti Gabriella, Lakotár Hanna, Hámori Luca és Hámori Ádám – osztrák és bosnyák ellenfeleket győztek le, míg Ambrus Viktória osztrák, Jankó Krisztián magyar ellenféllel szemben szenvedett pontozásos vereséget. A második napon is áthúzta a számításokat az időjárás, maradt a mezőny a hotelben – megtelt nézőkkel az aula. A helyosztók napján 13 párt, kitűnő mérkőzéseket láthatott a közönség. Kilenc kőszegi sportoló lépett kötelek közé. Búza Rómeó, Farkas Richárd, Málics Norbert és Szoták Titusz bemutatót bokszoltak, míg Lakotár Hanna, Hámori Luca, Ambrus Viktória, Jankó Krisztián és Hámori Ádám diadalmaskodott a tétmeccsén. A verseny szünetében díjazták a világversenyeken eredményes hazai versenyzőket, így Hámori Lucát (ifi Eb 3.), Ambrus Viktóriát (ifi Eb 5.), Lakotár Hannát (ifi Eb 5.), Búza Rafaelt (serdülő Eb 2.) – és a júniusban 75. életévét betöltő Nemes Emil „Csingibát”, a kőszegi ökölvívás atyját.

- A körülményekhez képest jól sikerült a rendezvényünk, ugyanis záporok, lemondások okoztak nehézséget – értékelt a a főszevező Fitt-Box vezetőedzője, Varsányi Áron. – De szerencsére komoly létszám vett részt a „tesiórán”, minőségi mérkőzéseket láthattak a sportág kedvelői – ráadásul a bunyósaink jól teljesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában