labdarúgás

2018.06.05. 09:11

Kiss Tamást, a Haladás focistáját külföldre vinnék

A Mezőkövesd ellen győztes gólt szerző Haladás-futballistát, Kiss Tamást bel- és külföldi együttesek is csábítják.

Pum András

A győztes gólt szerző Kiss Tamást köszönti Bosnjak Predrag, aki másnap karambolozott Fotó: Unger Tamás

Úgy tűnik, Kiss Tamás a fontos gólok mestere. Az Illés Akadémián nevelkedett 17 éves játékos 16 NB I-es meccsén négy találatot szerzett – ebből kettő győztes gól volt. Tavaly ősszel az FTC, s legutóbb szombaton a Mezőkövesd (1-0) ellen is három pontot ért a találata. A borsodiak ellen egy órányi játékot követően, Rácz Barnabás helyett állt be.

– Vártam a lehetőségre, amikor pedig bizalmat kaptam, igyekeztem a lehető legtöbbet hozzátenni a csapat teljesítményéhez – mondta Kiss Tamás, aki az FTC elleni gólja után sokáig csak a bajnoki címet nyerő U19-es együttesben szerepelt. – Szerencsére most megkaptam az esélyt, és éltem is vele. Noha jól bemelegítettem, az mégsem olyan, mint maga a meccs, így az első 15–20 percben kicsit besavasodtam. Ekkor még kerestem a helyem, de arra figyeltem, hogy az első két passzom pontos legyen, és így egyre jobban belelendültem. A gólom? Németh Máriónak bepasszoltam a labdát, visszaadta, bíztam abban, hogy a védő talán hibázik – így is történt. Rárobbantam a labdára, és a kivetődő kapus felett betekertem a jobb sarokba. Nagyon örülök, hiszen ez a győzelmet jelentette a csapatnak. Hogy a Fradi vagy a Mezőkövesd elleni gólom volt az értékesebb? Mindkettő fontos gól volt, az FTC elleni is három pontot ért, de ez picivel nagyobb öröm volt, hiszen ez biztos bentmaradást jelentett. Ráadásul a szurkolóknak is vissza tudtunk adni valamit abból a sok buzdításból, amit tőlük kaptunk. Minden jó, ha a vége jó, mindenki boldog, s hamarosan készülünk a következő szezonra.

Könnyen lehet azonban, hogy Kiss ősszel már másik csapatban futballozik.

– Több bel- és külföldi klub is érdeklődik Kiss Tamás iránt, de csapatneveket egyelőre nem szeretnék mondani – tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Haladás ügyvezető igazgatójától. – A külföldi vonal a valószínűbb. Viszont vezetőedzőnk, Michal Hipp bajnokság után lejáró szerződése a bentmaradással automatikusan egy évvel meghosszabodott.

A szombathelyiekkel kapcsolatos hír, hogy a válogatott összetartására vasárnap este Telkibe utazó Bosnjak Predrag autója egy vízátfolyáson megcsúszott és a szemközti sávban érkező járműnek csúszott. Komoly személyi sérülés szerencsére nem történt, Bosnjak viszont beütötte a jobb térdét, így nem lehet ott a Fehéroroszország és Ausztrália ellen készülő keretben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában