Siker

2018.06.22. 13:06

Kiváló eredményekkel tértek haza a vasi futók az Ultrabalatonról

Idén immár 12. alkalommal rendezték meg az Ultrabalaton futóversenyt, amelyre május 12-13-án került sor.

Nagy Gábor

Szombathelyi Futóklub Fotó: Szombathelyi Futóklub

A rendezvény népszerűségére jellemző, hogy ismét túljelentkezés volt, a regisztráció megnyitása után néhány órával már minden kategóriában betöltötték a limitet. A versenyen végül 200 egyéni induló és 1300 csapat – 2-12 főig tetszőlegesen lehetett összeállítani – indulhatott el. Ez azt jelentette, hogy szombaton már hajnali 4-kor elindultak az első csapatok Balatonaligáról és 16 óráig folyamatos volt a rajtoltatás. A futók aztán vasárnap a kora délutáni órákig rótták a távot a 221 km-es körön. Tavaly a viharos szél és az eső, idén pedig a nyárias hőség nehezítette a versenyzők dolgát. Különösen az egyéniben teljesítőket tette próbára, az indulók kevesebb, mint fele ért célba.

Borbás Tibor Fotó: Ultrabalaton

A versenyen Vas Megyéből is sokan vettek részt és többen közülük kiváló eredményt értek el. Az egyéniek között Borbás Tibor teljesített legjobban, 24 óra 26 perces idejével a 4. helyet érte el, mindössze 4 perccel lemaradva a dobogóról. Célba ért még Horváth Péter (24.), Bazsó Tibor (34.) és Szilágyi Gyula (65.), 7-en azonban ilyen-olyan okok miatt feladni kényszerültek a versenyt.

A csapatok versenye minden eddiginél kiélezettebb küzdelmet hozott. Az előző évekhez képest nem születtek kiemelkedő időeredmények, viszont jóval kisebb volt a különbség a győztes és a mögöttük beérkezők között. A Szombathelyi UBarátok ’09 10 fős csapata a népes mezőnyben az abszolút 8. helyet szerezte meg 14 óra 50 perces idejével, de a 6. hely is alig egy percre volt. A 10-12 fős csapatok kategóriájában pedig a korábbi évekhez hasonlóan felállhattak a dobogóra, ezúttal a 3. fokára, mindössze 15 másodpercre a második helytől.

Szombathelyi Futóklub Fotó: Szombathelyi Futóklub

A csapat tagjai: Devecseri Bálint, Horváth György, Döbör Imre, Szabó Zoltán, Kárász László, Gorza István, Wachter Zoltán, Korpics Attila, Kiss Sándor, Nagy Gábor voltak.

Szombathelyi UBarátok 09 Fotó: Szombathelyi UBarátok

A 6 fős csapatok mezőnyében 2. lett a Kálovics Anikó, Steib Péter, Galavics Patrik, Biácsi Tamás, Bodnár Sándor, Domján Péter alkotta Szombathelyi Futóklub (abszolút 15.), de itt is percen belül volt a győztes. Rajtuk kívül még több mint 10 vasi érdekeltségű csapat, triatlonisták, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák, abszolválta a kétségkívül jó hangulatú, de embert próbáló versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában