kosárlabda

2018.06.27. 20:07

Perl Spanyolországba igazolt, Julian Norfleet marad a Falco csapatában

Perl Zoltán Spanyolországban folytatja pályafutását, Julian Norfleet viszont újabb egy évig a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapatát erősíti.

Tóth Gábor

Perl Zoltán remekül sikerült évet tudhat maga mögött, de most távozik nevelőegyesületéből Fotó: Unger Tamás / VN

Perl Zoltán Spanyolországban folytatA spanyol első ligás Movistar Estudiantes Madrid csapatában folytatja pályafutását Perl Zoltán. A Falco KC ezzel egyik legjobbját veszíti el: a 22 éves válogatott hátvéd az elmúlt bajnoki szezonban 16,4 pontot, 4,4 lepattanót, 4 gólpasszt átlagolt, míg a FIBA Kupában 15,1 pont, 7,3 lepattanó, 5,4 gólpassz került a neve mellé.a pályafutását, Julian Norfleet viszont újabb egy évig a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapatát erősíti.

Perl Zoltán remekül sikerült évet tudhat maga mögött, de most távozik nevelőegyesületéből Fotó: Unger Tamás / VN

Soha nem tagadtam, szerettem volna ismét légiósnak állni, örülök, hogy sikerült – árulta el Perl Zoltán. – A célom az volt, hogy erős bajnokságba kerüljek, hogy minőségi ellenfelek ellen játszhassak, hogy fejlődhessek. A spanyol bajnokság pedig az egyik legerősebb európai pontvadászat – most már csak bizonyítanom kell. Új csapatom az előző szezonban a 11. helyen végzett, ennél szeretne előrébb lépni. Egy plusz egyéves szerződést kötöttünk, a második év csak akkor lép életbe, ha mindkét fél elégedett lesz. Köszönöm a Falcónak – a szakmai stábnak, a vezetőség tagjainak, a játékostársaknak, a szurkolóknak – a tavalyi évet, eredményes szezont zártunk, jó döntés volt hazatérni Olaszországból. Ismét fájó szívvel távozom Szombathelyről, de a karrierem, a fejlődésem érdekében meg kellett hoznom ezt a döntést. Boldog vagyok, hogy összejött a spanyol lehetőség

Zoli csapatunk alapembere volt, sokat tett azért, hogy a kupában és a bajnokságban is döntőbe jutottunk, sok sikert kívánunk neki a spanyol kalandhoz – mondta Gráczer György, a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapatának ügyvezető elnöke. – És természetesen a Falco mindig az otthona marad, bármikor hazatérhet, mi mindig szívesen látjuk.

Az ügyvezető azt is elárulta, hogy Julian Norfl eet újabb egy évig a Falcót erősíti. Az amerikai hátvéd harmadik idényét kezdi majd Magyarországon. A tavalyi szezonban – többnyire a padról beszállva – közel 20 perceket töltött a pályán, 9,9 pontot, 2,3 lepattanót, 1,7 gólpasszt átlagolt. Norfleet a szintén szerződést hosszabbító Tóth Norbert, valamint az új szerzemény Bíró Olivér mellett a Falco harmadik igazolása a következő szezonra. És Váradi Benedekkel is egyre közelebb a megállapodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában