kosárlabda

2018.06.01. 22:05

Wright nélkül kénytelen folytatni a Körmend

Nincs könnyű helyzetben az Egis Körmend kosárcsapata, mert a Szolnok a Rába-parton is nyerni tudott, így az elődöntős párharc állása 2-0 Dragan Aleksic együttese javára. Az Olaj a döntőbe juthat, ha nyer vasárnap délután (15.00, M4 Sport) hazai pályán.

Tóth Judit

Marquis Wright kézközépcsonttörést szenvedett a csütörtöki, hazai meccsen, vége a szezonjának. A körmendiek három bevethető légiósainak egyike Steven Davis (balról). Jobbról Érsek Marcell Fotó: Szendi Péter

Nagyot küzdött a Körmend csütörtökön este, mégsem tudott felülkerekedni a kupagyőztesen. A Szolnok három ponttal nyert idegenben (77-80), így 2-0-ra módosult az elődöntős párharc állása az Olaj javára, ami igen nehéz helyzetet jelent a vasi piros-feketéknek. Ráadásul a csütörtöki meccsen megsérült Marquis Wright, aki ezzel be is fejezte a szezont. Az amerikai irányító kézközépcsonttörését operálni nem kell, de négy–hat hét szükséges a teljes felépüléséhez.

Antonis Constantinides, az Egis Körmend vezetőedzője azt mondta, hogy a nehézségek ellenére sem mennek feltartott kézzel Szolnokra, bár azt elismerte a ciprusi szakember, hogy jelen állás szerint az Olaj a párharc esélyese.

– Büszke vagyok a játékosaimra, mert amit hazai pályán a második félidőben mutattak, az csodálatra méltó. Komoly erőbedobással, szívvel-lélekkel küzdöttek a fiúk. Ha mind a négy negyedet megnézzük, láthatjuk, hogy úgy vesztettük el az itthoni mérkőzést, hogy három etapban mi voltunk a jobbak. A második negyed utolsó öt percében volt egy rövidzárlatunk, sokat hibáztunk, védekezésben és támadásban is megálltunk. A mérkőzés egészében sokkal jobbak voltunk, mint az ellenfél, de ez a kritikus öt perc eldöntötte a találkozót. Megadtuk az esélyt a Szolnoknak, hogy kilencpontos hátrányból visszajöjjön. Szerintem ez a csapat tapasztalatlanságának tudható be. Csalódott vagyok, mert mióta Körmenden vagyok, nem tudtunk teljes kerettel készülni. Érkezésemkor négy légiós volt a csapatnál, igaz, Hollins már akkor is egy makacs lábsérüléssel küzdött, és most elvesztettük Marquist is. Ezt máshogy képzeltem, amikor idejöttem, de hát ilyen a sport. Ilyen dolgok megtörténhetnek egy hosszú szezonban. Szerencsére jó magyar játékosaink vannak, akik extrán teljesítettek, hátukon vitték az egész csapatot.

Marquis Wright kézközépcsonttörést szenvedett a csütörtöki, hazai meccsen, vége a szezonjának. A körmendiek három bevethető légiósainak egyike Steven Davis (balról). Jobbról Érsek Marcell
Fotó: Szendi Péter

Constantinides hangsúlyozta, még semmi sincs veszve, de nagyon nehéz helyzetben van a csapata. Viszont nincs vesztenivalójuk, elutaznak és nekimennek az Olajnak. Megpróbálnak a legjobb tudásuk szerint játszani.

– A kosárlabda a harcosok sportja, akik elhiszik, hogy győzni tudnak. Ahogy láthattuk, az utolsó húsz percben is minden probléma ellenére vertük a Szolnokot. A legfontosabb most az, hogy regenerálódjunk, és megpróbáljuk pótolni Marquist – zárta szavait a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában