Szalafő ad otthont

2018.07.04. 19:04

25. Rotto Kupa – A három nap alatt összesen 61 kispályás csapat ad számot tudásáról

Az őrségi település július 7-8-án és 14-én ad otthont a jubileumi, 25. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgótornának.

Tóth Gábor

A rendzvény főszervezője, Törő Miklós mutatja be a mezkiállítást Ivanics Ákosnak Fotó: Szendi Péter

A hagyományos erőpróbát szombaton a férfi nyílt mezőny kezdi meg (4+1 fő, 2x12 perc). Négy füves kispálya várja a résztvevőket a szalafői sporttelepen. A 32 csapatot nyolc négyes csoportba sorsolták. Az A, a B, a C és a D csoport csapatai 9 órakor kezdenek, majd 13.30-tól következnek az E, az F, a G és a H jelű kvartett együttesei. A csoportkör után az első két-két helyezett folytathatja vasárnap. A 16 állva maradt, négy négyes csoportba sorsolt együttes 9 órától ismét selejtezőket vív. Az egyenes kieséses szakasz a negyeddöntőktől kezdődik, a döntőt a tervek szerint 14.30-kor rendezik. Szombaton (17.15-19.00) egy VIP-gála, vasárnap pedig egy női torna (12.00-15.15) is színesíti a programot. Továbbá szombaton pörköltfőző verseny, zenés műsor, koncert és különböző, gyerekeknek szóló kiegészítő program is szerepel a menetrendben.

Július 14-én, szombaton az idősebb generáció húz futballcsukát: 9 órától az öregfiúk (+35), 11 órától pedig az old boys (+44) mezőnye ad számot a tudásáról. A mérkőzések ismét négy pályán, párhuzamosan zajlanak, a döntőket 15 óra után rendezik.

A 25. jubileumi torna tiszteletére egy sportmez- és klubzászló-kiállításnak ad otthont a szalafői klubépület. A gyűjtemény közel 300 mezt, több mint 150 zászlót és különböző relikviát tartalmaz. Olyan érdekességeket is, mint például Stieber Zoltán csukája, vagy a magyar labdarúgó-válogatott tagjai által aláírt mez, labda.

A rendzvény főszervezője, Törő Miklós mutatja be a mezkiállítást Ivanics Ákosnak Fotó: Szendi Péter

– Óriási öröm számunkra, hogy elértünk a 25. Rotto Kupához – fogalmazott Törő Miklós főszervező. – Amikor az első tornát megszerveztük, nem is gondoltuk, hogy ekkora sikere lesz, hogy évről évre ekkora igény mutatkozik iránta. Úgy gondolom, hogy mindenki, aki csak egy kicsit is segített a szervezésben, a munkában, most joggal lehet büszke. Az idei torna is színvonalasnak ígérkezik, ugyanis az elmúlt évek dobogós csapatai mind itt vannak, és sok új, egészen ütőképesnek tűnő együttes is nevezett.

Összesen 61 csapatot számlál a mezőny, ami azért komoly létszám. Mi, szervezők igyekeztünk ismét minőségi díjazást összehozni, megpróbálunk gördülékeny szervezéssel segíteni a résztvevőknek. Továbbá azon leszünk, hogy erre a három játéknapra Szalafőre

látogató futballisták, szurkolók ezúttal is jól érezzék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában