megbeszélés

2018.07.02. 22:05

A megegyezésért – A Vízmű SC uszodahasználata volt a téma

Hétfőn egyeztető megbeszélés volt a Városházán annak érdekében, hogy mielőbb megállapodjon a fedett uszoda használatának díjáról a Szombathelyi Vízmű SC és a Vasivíz Zrt.

Horváth Erika

Május végén egy, a Szombathelyi Vízmű SC elnöke, vezetőedzője, Budavári István és az egyesületben úszó gyerekek szüleinek támogató aláírásával nyílt levél született, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy az uszodát üzemeltető Vasivíz Zrt. olyan mértékű bérletidíj-, illetve belépődíj-emelést irányzott elő, amelyet képtelenek megfizetni – ezzel veszélybe került a nemzetközileg is sikeres, illetve mintegy négyszáz szombathelyi iskolás úszásoktatását is magára vállaló egyesület léte.

Az egyeztető megbeszélésen balról dr. Károlyi Ákos jegyző, dr. Puskás Tivadar polgármester, dr. Telek Miklós kabinetvezető és Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Hétfőn délután a Városházán dr. Puskás Tivadar polgármesternél gyűltek össze az érdekeltek, az önkormányzat, a Vasivíz Zrt., a Szombathelyi Vízmű SC képviselői. Sőt, itt volt Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke is. Mindez annak érdekében történt, hogy minél előbb elmozduljon a holtpontról a Vízmű SC és a Vasivíz Zrt. közötti vita, és hogy végre közeledjenek az álláspontok az egyesület uszodahasználatával kapcsolatosan. A megbeszélésnek köszönhetően körvonalazódni látszik, hogy néhány héten belül egy olyan megállapodás jöhet létre a két fél között, amely megnyugtató megoldást hoz a szombathelyi úszósport számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában