Munkába állt

2018.07.19. 07:00

A Sárvár FC szombaton a Mitropa Kupán játszik

Gőzerővel készül a 2018/2019-es NB III-as szezonra a Sárvár FC labdarúgócsapata.

Tóth Gábor

A csapatkapitány Rajos Gábor távozik

Fotó: Sárvár FC

A Sárvár biztosan nyerte meg a mögöttünk hagyott megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot, majd sikerrel vette az osztályozót is, így egy év szünet után visszajutott az NB III-ba. A csapat július 2-án megkezdte a felkészülést az új szezonra. Sőt már egy edzőmeccset is játszott: az NB II-es ZTE együttesét fogadta, a zalaiak 1–0-ra nyertek.

A sárváriak szombaton az ausztriai Mattersburgban lépnek pályára a régió amatőr bajnokcsapatait felvonultató hagyományos nemzetközi Mitropa Kupán. A házigazda Mattersburg és a Sárvár mellett a Győr-Moson-Sopron megyét képviselő Ménfőcsanak és a szlovákiai Kalná nad Hronom (Kálna) teszi teljessé a mezőnyt. A csapatok 2x30 perces meccseket játszanak a mattersburgi futballakadémia sporttelepén. A Sárvár 13.30- kor a Kálna ellen lép pályára. A két vesztes vívja 15.30-kor a bronzmeccset, a két győztes pedig 16.30-kor a döntőt.

A csapatkapitány Rajos Gábor távozik
Fotó: Sárvár FC

A bajnoki szezon augusztus 4–5-én rajtol, addig további két edzőmérkőzést játszik még a Sárvár: augusztus 25- én, szerdán az Andráshidát (18.00), 28-án szombaton pedig a Haladás VSE U19-es (10.30) együttesét fogadja. A megyei bajnokcsapatból távozott Osvald Márkó, Takács Marcell, Schimmer Dániel, Rajos Gábor, Kovács Bence, Aizenpreisz Lázár, Szép Dániel és Gotfried Dániel. Érkezett Maráczi József (viszszatért), Fider Ádám (Répcelak), Németh Péter (Veszprém), Péntek Botond (ZTE U19), Skriba Máté (Pápa) és Sásdi Bálint (Ausztria).

– Takács és Rajos távozása komoly veszteség, de próbálunk olyan csapatot kialakítani, amely biztosan őrzi meg NB III-as tagságát, még alakul a keret. A Mitropa Kupa fontos állomása a felkészülésünknek, szeretnénk szép eredményt elérni – fogalmazott a Sárvár trénere, Kovács László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában