Aranyérmes a Crushers!

2018.07.16. 21:39

Amerikaifoci: végigverte a divízió I. mezőnyét a vasi alakulat

Történelmi sikert elérve bajnoki címet nyert a Szombathely Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapata.

Tóth Gábor

A Szombathely Crushers divízió I-es bajnokcsapata – történelmi diadalt aratott az együttes

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

 

Baranyai Bencét (labdával) nehéz megállítani
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

A Crushers újoncként, a divízió II. bajnokaként futott neki a 2018-as divízió I-es szezonnak. És hibátlanul, hat győzelemmel tudta le az alapszakaszt, majd az elődöntőt is könnyedén vette. Így általános meglepetésre jutott be a döntőbe. Ahol a profi , félprofi , HFL-ligában edződő játékosokat is felvonultató Szekszárd volt az ellenfele – a Bad Bones gárdáját mindenki a döntőbe várta. A bajnoki címről egy mérkőzés döntött, a finálénak a Városligeti pálya adott otthont vasárnap. A szezon utolsó, legfontosabb mérkőzésén szépszámú szurkolósereg előtt, remek hangulat fogadta a Crushers gárdáját.

A Crsuhers kulcsembere, Tatár Sándor ünnepel
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Sok munka van a történelmi bajnoki cím mögött

Szombathely Crushers– Szekszárd Bad Bones 17-0 (3-0, 7-7, 0-0, 7-0). – Szombathely, Városligeti pálya, 500 néző, divízió I-es amerikaifutball-mérkőzés, döntő. A finálét két felpörgött, talán kissé ideges csapat kezdte. Így a tempóra, az akarásra nem lehetett panasz, ám a játékba azért csúszott hiba. Becsülettel gyűrték egymást a felek, a védelmek keményen dolgoztak, komoly helyzetet alig engedélyeztek egymásnak. A szombathelyiek nyugodtak meg előbb, és Horváth Balázs mezőnygóljával (fi eld goal) kerültek kis lépéselőnybe (3-0). A második negyed is kiélezett mérkőzést hozott. Piskor Péter villant, és elcsípett az ellenféltől egy passzolt labdát (interception), amellyel egészen az alapvonalig nyargalt. Nagy nehézségek árán sikerült őt megállítani, közvetlenül a vonal közelében. Jött a szombathelyi támadósor, amely Baranyai Bencét segítette touchdownhoz (TD). Horváth Balázs pedig értékesítette az extrapontot (10-0). Az ellenfél nem adta fel, végigvitt egy TD-t, majd megszerezte az extrapontot is, így 10-7-es hazai vezetésnél vonulhattak nagyszünetre a felek. Fordulás után sem vettek vissza a lendületből, a keménységből a csapatok, de a harmadik negyedben nem született pont. A negyedik játékrészben aztán a szombathelyiektől Májer László futott egy TD-t, Horváth Balázs pedig ismét pontosan rúgott, így 17-10-re módosult az eredmény. És innen már nem volt visszaút a vendégek számára, nem tudtak mit kezdeni a hazai védekezéssel!

A Szombathely Crushers divízió I-es bajnokcsapata – történelmi diadalt aratott az együttes
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

– Óriási diadalt arattunk, szenzációs szezont zártunk le egy bravúros eredménnyel – értékelt Gerencsér Milán, a Szombathely Crushers elnökhelyettese, játékosa. – A bajnoki cím a legmerészebb álmainkat is felülmúlta. Azon egyelőre nem gondolkodtunk, hogy vállaljuk-e a szereplést a legmagasabb osztályban. Most szusszanunk egyet, és kiélvezzük a sikert – komoly munka van a bajnoki cím mögött! A bajnokcsapat névsora: Balogh Tamás, Baranyai Bence, Boda Ágoston, Boros Ákos, Bökfi Kornél, Eberhardt Dániel, Gálos Márk, Gálos Márton, Gerencsér Milán, Gergye Zoltán, Geröly Attila, Hasznos Sebastian, Horváth Balázs, Horváth János, Jancsó Péter, Karvalits Gábor, Lengyel Gábor, Lóránth Máté, Májer László, Mészáros Péter, Molnár Dávid, Pantali Dániel, Piskor Péter, Radics Rajmund, Rozmann Ferenc, Rozmann Gábor, Rózsás Joel, Simon Bálint, Sipos Bálint, Szabados Ádám, Szabó Áron, Tasnádi Patrik, Tatár István, Tatár Sándor, Tóth András, Veszprémi Bence, Szűcs Fábián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában