Gyürüsék vb-re indulnak

2018.07.09. 21:42

Borosnak és Schrőternek Eb-főpróbája volt az ORV

A Haladás VSE súlyemelői közül Gyürüs Barbara vehet részt a juniorok világbajnokságán. Ketten, Boros Viktória és Schrőter Petra az ifjúsági Eb-re készülnek.

Horváth Erika

Gyürüs Barbara edzőjével, Márkus Erzsébettel Fotó: Unger Tamás

Pénteken kezdődött meg az üzbegisztáni Taskentben az U20-as súlyemelők világbajnoksága, amelyre 49 országból 246 nevezés érkezett. Magyarország három versenyzőt indít; a férfiak +105 kg-os súlycsoportjában Holló Szilárdot, női 75 kilóban Mitykó Veronikát, valamint +90-ben a Haladás VSE válogatottját, Gyürüs Barbarát. Barbi ma utazik el edzőjével, az olimpiai ezüst- érmes Márkus Erzsébettel, és szombaton, a vb utolsó napján versenyez.

Gyürüs Barbara edzőjével, Márkus Erzsébettel Fotó: Unger Tamás

– Barbi felkészülését kellemetlen sérülése nehezítette, mert fájt a csuklója, közben érettségizett is. Egyéni csúcsot nem várok tőle, csak tisztes helytállást. 185–190 kilóra képes lehet összetettben, a rajtlistán a 11. – mondta tanítványa esélyeiről Márkus Erzsébet.

Szombaton Ózd volt a házigazdája a visegrádi országok – Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország – U18-as csapatviadalának, az Olimpiai Reménységek Versenyének (ORV). A magyar válogatottnak két HVSE-emelő volt a tagja. A 650,50 Sinclair-ponttal győztes magyar lánycsapat teljesítményéhez Boros Viktória 284,88, Schrőter Petra 249,08 pontot tett hozzá. Előbbi a 90 kg-os súlycsoportban 188 (85, 103), utóbbi a 63 kilóban 137 (58, 79) kg-mal zárt. Viki összetettben beállította az egyéni csúcsát, lökésben a 103 kiló eddigi legjobbja. Petra szintén lökésben ért el egyéni rekordot. A két lánynak ez volt az utolsó versenye a július 22–29. között Olaszországban rendezendő ifjúsági Európa-bajnokság előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában