labdarúgás

2018.07.05. 19:03

Haladás – Dán támadót szerződtettek

A dán Emil Lyng személyében a támadószekció több posztján is bevethető játékost igazolt a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Az újonnan igazolt Emil Lynget (balról) Michal Hipp vezetőedző köszöntötte Fotó: Unger Tamás

A Balmazújvárosból szerződtetett Jurij Habodva, Tamás László és a Ferencvárosból kölcsönvett Priskin Tamás után – amennyiben az utánpótlásból felkerült Bolla Gergőt és Kovalovszki Mátét nem soroljuk ide – megvan a Haladás negyedik nyári igazolása. A 28 esztendős, a támadószekció több posztján – hátravont ékként, bal és jobb oldali középpályásként – egyaránt bevethető Emil Lyng a vasiak legújabb szerzeménye. A dán futballista gépe csütörtök délben szállt le, majd mi­után megfelelt a tüzetes orvosi vizsgálaton, aláírta egy plusz egy évre szóló szerződését. A 188 centiméter magas játékos pályafutását hazájában az Aarhusban kezdte, majd szerepelt a francia Lille-ben, aztán kölcsönben a belga Waregemben, a dán Nordsjaellandban, aztán Svájcba, Lausanne-ba szerződött. Következett a dán Esjberg, a Silkeborg, az izlandi Akureyri. Ez év elején a László Csaba irányította második ligás skót Dundee Unitedhez szerződött, tavasszal hat bajnokin játszott – most szabadon igazolható volt. Pályafutása során a dán első osztályban 71 meccsen öt gólt szerzett. A nemzetközi porondon az Európa-liga selejtezőjében kétszer, a csoportkörben nyolc alkalommal lépett pályára – utóbbi sorozatban egy gólt szerzett. Korábban a dán U20-as válogatottban egyszer, az U21-esben nyolcszor szerepelt, és két gólt szerzett.

Az újonnan igazolt Emil Lynget (balról) Michal Hipp vezetőedző köszöntötte
Fotó: Unger Tamás

– A tavasszal László Csaba játékosa volt a Dundee Unitedben, a tréner csupa jót mondott róla, de természetesen egyébként is informálódtunk a játékosról – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Bízunk benne, hogy nagy segítségére lesz csapatunknak. Újabb távozónk is van, Lévay Gergely szerződése lejárt, osztrák alacsonyabb osztályban folytatja pályafutását. A kölcsönben futballozó játékosaink iránt nagy az érdeklődés, Angyal Zsolt Újpesten szerepel próbajátékon, Tóth Martint több csapat is vinné.

A szombathelyiektől eddig a profi labdarúgással felhagyó belga Stef Wils, az Ázsiában csapatot kereső ausztrál David Williams, a Puskás Akadémiához szerződött Kiss Tamás, az egyéves kölcsönjáték után az MTK-hoz visszatérő brazil Myke Bouard Ramos, a szintén a fővárosi kék-fehéreknél próbálkozó Polgár Kristóf távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában