amerikaifutball

2018.07.08. 16:05

Magabiztosan jutott a fináléba a Szombathely Crushers

Magabiztosan jutott a divízió I-es amerikaifutball-bajnokság fináléjába a Szombathely Crushers.

Tóth Gábor

Szombathely Crushers-Debrecen Gladiators 14-0 (7-0, 0-0, 7-0, 0-0). – Szombathely, Városligeti pálya, 200 néző, amerikaifutball-mérkőzés, elődöntő.

Az alapszakaszt hibátlanul, hat győzelemmel záró Crushers éppen Debrecenben játszotta utolsó alapszakasz-meccsét, akkor nagy csatában nyert 20-14-re – így jól ismerte egymást a két csapat.

 

A szombathelyi elődöntőt nagy lendülettel kezdte a házigazda, rögtön a mérkőzés elején Baranyai Bence futott touch downt (TD), majd Horváth Balázs értékesítette az extrapontot (7-0). A folytatásban, a második negyedben is a vasiak uralták a mérkőzést, jól dolgozott a támadófal, még két TD-t ért el – ám a játékvezetők szabálytalanság miatt mindkettőt visszavonták. A védőfal is tette a dolgát, nem engedte ponthoz jutni a Debrecent. Fordulás után rögtön növelte előnyét a szombathelyi alakulat: Baranyai Bence passzából Gálos Márton futott TD-t, Horváth Balázs pedig ismét pontosan célzott az extrapontnál (14-0). Itt érezhetően eldőlt a meccs, nem volt annyi erő az ellenfélben, hogy újítson, hogy szorossá tegye az amúgy jó iramú, kemény, látványos meccset hozó elődöntőt. Az utolsó negyedet így már rutinosan lehozta a roppant magabiztos, szervezett Crushers – és jutott be a fináléba.

-Azt kaptuk, amire készültünk

– értékelt Gerencsér Milán, a Szombathely Crushers játékosa, alelnöke. – Egy szervezett, jó erőt képviselő csapatot fogadtunk, de jó taktikával léptünk pályára, a megbeszélteket pedig sikerült is megvalósítani. Így a vártnál talán könnyebben, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Újoncként jutottunk be a fináléba, és ha már idáig eljutottunk, nem akarunk megállni, a bajnoki cím a végső célunk! A finálét július 15-ére, vasárnapra írták ki, mi is megpályáztuk a rendezést – árulta el Gerencsér Milán. – Óriási dolog lenne, hogy Szombathelyre hozhatnánk a döntőt – ilyen magasságokban még nem járt a csapatunk, ilyen szintű, rangú mérkőzésnek még nem adott otthont a vasi megyeszékhely!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában