Három nap póló

2018.07.22. 21:38

Második lett az U18-as magyar válogatott

A második helyen zárta a III. ÖMV Kupa U18-as nemzetközi vízilabdatornát a korosztályos magyar válogatott.

Pum András

Horváth János szövetségi kapitány szavaira figyelnek a játékosok Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

PÉNTEK M a g y a r o r s z á g – K a – nada 26–3 (7–2, 8–0, 8–0, 3–1). Szombathely, Tófürdő, 150 néző. Magyarország: Tóta – Ekler B. 3, Szőke, Sólyom 4, Tóth Gy. 2, Sári 2, Dala 5. Csere: Szieben 1, Csorba 3, Arami 2, Konarik 3, Fodor 1, Korom. Szövetségi kapitány: Horváth János. Hamar kiderült, hogy a két csapat nincs egy súlycsoportban. Habár az első gólt a kanadaiak szerezték és a nyitónegyedben hellyel-közzel tartották magukat, a folytatásban nem volt megállás. A második negyedet 8-0-ra nyerték a magyarok, a nagyszünetre pedig már 15-2-es vezetéssel fordultak. A folytatásban sem lassított a magyar csapat, a különbség egyre nőtt. Az utolsó negyedben már a másnapi meccsre tartalékolt a magyar együttes. A szombathelyiek játékosa, Ekler Bendegúz jó játékkal és három góllal járult hozzá a sikerhez. A másik mérkőzésen: Horvátország– Olaszország 13–8.

Horváth János szövetségi kapitány szavaira figyelnek a játékosok Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

SZOMBAT Magyarország– Olaszország 10–8 (2–2, 4–2, 2–2, 2–2). Tófürdő, 150 néző. Magyarország: Grieszbacher – Fekete 1, Dala, Tóth Gy., Szőke 1, Bóbis 1, Szeghalmi 2. Csere: Vékony, Baksa B. 3, Schölcz 2, Szieben, Fodor, Korom. Szövetségi kapitány: Horváth János. Kimaradt helyzetek az egyik, elhibázott lehetőségek a másik oldalon – több mint négy percet kellett várni az első gólra. A találatot Baksa jegyezte. Az olaszok egyenlítettek, Baksa ismét betalált, de két másodperccel a negyed vége előtt egyenlítettek az itáliaiak. A második negyedben is folytatódott a kemény csata, noha a magyarok már három góllal (5–2) is elhúztak, az olaszok mindig visszajöttek. A harmadik negyedben is a magyar csapat pólózott jobban, ám az utolsó felvonás előtt is csak 8–6-ra vezetett. De a záró nyolc percben már nem engedte ki kezéből megérdemelt győzelmét a magyar együttes. A másik mérkőzésen: Horvátország–Kanada 24–5.

VASÁRNAP Magyarország–Horvátország 9–10 (4–1, 3–2, 1–5, 1–2). Tófürdő, 150 néző. Magyarország: Grieszbacher – Sólyom, Csorba, Bóbis 1, Konarik 2, Vékony, Sári, Fekete 3, Aranyi 1, Schölcz 2, Szeghalmi, Ekler, Tóta. Szövetségi kapitány: Horváth János. A két hibátlan csapat találkozóját jól kezdte a magyar válogatott 4–0-ra, majd a második negyedben 7–2-re is vezetett. Ám Horvátország nem adta fel, és szívós küzdelemben a harmadik játékrészben egyenlített (8–8). A hajrá nagy küzdelmet, komoly izgalmakat hozott, végül a horvátok csikarták ki a diadalt, és ezzel a tornagyőzelmet. A másik mérkőzésen: Olaszország–Kanada 14-1. A III. ÖMV Kupa végeredménye: 1. Horvátország, 2. Magyarország, 3. Olaszország, 4. Kanada.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában