erősemberverseny

2018.07.30. 21:30

Megyék csatája erős emberekkel

Remekül sikerült a megyék csatája országos erősemberverseny a vasi kettős számára, ugyanis ezüstéremmel tért haza a Gadó András–Adorján Balázs páros.

Tóth Gábor

Az ezüstérmes, összeszokott Vas megyei páros. Gadó András (balról) és Adorján Balázs Fotó: Galaxy

Az elmúlt hétvégén Lenti városa, a termálfürdő adott otthont a megyék csatája elnevezésű országos erősemberversenynek. Nyolc megye vállalta a megmérettetést, egy csapatot két fő alkotott, nyílt mezőny volt, sem korcsoportokat, sem súlycsoportokat nem hirdettek a szervezők. A vasi színeket két szombathelyi sportember, Gadó András és Adorján Balázs összeszokott kettőse képviselte. A két nap alatt nyolc – négy-négy – versenyszám várt a mezőnyre. Kiegyenlített, izgalmas versenyt láthatott a közönség, az első nap után még „csak” a harmadik helyen állt a szombathelyi duó. Ám fokozatosan jött előre, az utolsó két versenyszámmal pedig bebiztosította magának az ezüstérmet. A 168 kilós betonhordókat 120 centis állványokra kellett pakolni, Gadó András egyedül hét sikeres gyakorlatot csinált – a bicepszsérüléssel bajlódó Adorján itt nem tudott segíteni neki. A számot megnyerő győriek ketten nyolc sikeres gyakorlatot teljesítettek. Adorján azonban az utolsó versenyszámban kitett magáért, a 30 kilós hordót – láncon – 32 másodpercig tartotta, ezzel a legjobb eredményt produkálta. A versenyt Győr-Moson-Sopron megye nyerte, a vasiak mögött pedig Fejér megye végzett harmadikként.

Az ezüstérmes, összeszokott Vas megyei páros. Gadó András (balról)
és Adorján Balázs Fotó: Galaxy

– Egyénileg készültünk, komoly munkával a hátunk mögött futottunk neki a versenynek, és komoly tervekkel is, minimum a dobogót céloztuk meg – jelezte Gadó András, aki szervezőként is kivette a részét a munkából. – Elégedettek vagyunk az ezüstéremmel, jó versenyt zártunk. A két nap alatt négyezer szurkoló volt kíváncsi a rendezvényre, remek volt a hangulat. Minőségi mezőny jött össze, több, kifejezetten figyelemre méltó teljesítménynek is lehetett tapsolni. Ez volt a második megyei erőpróba, ismét nagyon sikeres volt, úgy tűnik, hogy most már állandó helyet kap a versenynaptárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában