Teke

2018.07.12. 18:06

Ősztől már a Szuperligában szerepelhet a Gotthárd

Fennállása során először jutott a Szuperligába a Thermalpark- Szentgotthárdi VSE együttese.

Pum András

bajnok Thermalpark-Szentgotthárdi VSE együttese. Állnak, balról: László György, Roman Walcher, Koltai László, Tróbert József edző, Horváth Viktor, Düh András, Cserpnyák Árpád edző. Guggolnak: Karba Bálint, Pákai Zsolt, Cserpnyák Martin, Cseh Bence, Cseh Máté Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Parádés teljesítményt nyújtott a 2017/2018-as NB I-es bajnokság nyugati csoportjában a szentgotthárdi tekecsapat. A hármas határ menti együttes húsz bajnokijából 19-et behúzott, 12 pont előnnyel megnyerte az NB I-et, így ősztől a Szuperligában szerepelhet.

bajnok Thermalpark-Szentgotthárdi VSE együttese. Állnak, balról: László György, Roman Walcher, Koltai László, Tróbert József edző, Horváth Viktor, Düh András, Cserpnyák Árpád edző. Guggolnak: Karba Bálint, Pákai Zsolt, Cserpnyák Martin, Cseh Bence, Cseh Máté Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

– Titkon mindannyian a bajnoki címben reménykedtünk, de ez nem volt kimondott elvárás a csapattal szemben – mondta Tróbert József, a tekecsapat egyik edzője, a Szentgotthárdi VSE elnöke. – Ugyanis el akartuk kerülni a túlzott motivációból fakadó esetleges görcsös szereplést. Ez a valaha volt legsikeresebb szezonunk, maximálisan elégedett vagyok. Az első mérkőzést leszámítva valamennyi találkozón győztünk, az ifjúsági csapatunk pedig a dobogó második fokán végzett. A játékoskeret kiegyensúlyozottságában a többi csapat előtt jártunk. Az egységesen magas szintű tudás és az optimális fi atal-idősebb játékoskeretkombináció volt az alapja a sikerünknek. Mindez nem lett volna elegendő, ha nincs az a rendkívüli kohézió, amitől a gárda nemcsak amatőr sportolók együttese, hanem csupa nagybetűs CSAPAT is. Utóbbira még az elért eredménynél is büszkébb vagyok. A csapat végre ténylegesen megérett az első osztályra, ugyanakkor azzal, hogy a megszerezhető pontok 95 százalékát begyűjtötte, erőn felül teljesített. Ez annak fényében különösen dicséretes, hogy mindezt serdülőkorú játékosok beépítésével együtt értük el. A második körben a Csákánydoroszló elleni győzelem kiemelkedik, hiszen ha az első forduló után a másodikban is kikapunk, könnyen lehet, hogy nem bajnoki címmel ér véget a szezon. Az a mérkőzés megmutatta a csapat mentális erejét, a szezon legjobbját nyújtottuk a legnehezebb pillanatban. Csodás emlék még a Bábolnán elért pályacsúcs, akkor hittük el végérvényesen, hogy valami nagy dologra leszünk képesek. Mindenki maximálisan megérdemli a dicséretet, ilyen minőségű csapatunk még sosem volt. Ha valakit mégis ki kell emelnem, akkor az Pákai Zsolt, aki az egész mezőnyben a legjobb hazai és a legjobb vendégként elért átlaggal büszkélkedhet, s rendkívül fontos pillanatokban vette a hátára a csapatot. Az első osztály nagy részével ellentétes utat választottunk – a saját, kinevelt játékosainkban bízunk, így semmi szükségét nem látom újak igazolásának. Ez a csapat így tökéletes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában