atléták

2018.07.11. 20:30

Válogatott viadalon jártak az U23-asok

Varga Balázs és Pap Kristóf révén Vas megyébe is került érem a cseh–szlovén–magyar–lengyel U23-as atlétikai válogatott viadalról.

Horváth Erika

A Dobó SE kalapácsvetője, Varga Balázs szerezte az öt magyar arany egyikét FOTÓ: Nagy Jácint

Négy Vas megyei színekben sportoló atléta volt tagja az U23-as magyar válogatottnak. A Szombathelyi Dobó SE két kalapácsvetője közül Varga Balázs szerezte meg az öt magyar aranyérem egyikét. A hosszú autóbusz után 63,99 méterre repült a kalapácsa. Jól helytállt a szereplést visszamondó Völgyi Helga helyett az utolsó pillanatban beugró Németh Eszter. Életében először dobott 50 méter felett, 50,42 méteres egyéni csúcsával hetedik lett.

A Dobó SE kalapácsvetője, Varga Balázs szerezte az öt magyar arany egyikét FOTÓ: Nagy Jácint

A Haladás VSE távolugrója, Pap Kristóf továbbra is egyre jobb formát mutat. A 7,59 méteres eredménye – amellyel ezüstérmet szerzett – csak azért nem egyéni és megyei utánpótláscsúcs, mert a megengedettnél egy tizeddel nagyobb, 2,1 m/s-os hátszélben érte el. 400 méteren Boda Boldizsár végül nem tudta tartani a lépést lengyel riválisával, a 47,99 másodperc alatt negyedikként ért célba. De ez idén már negyedszer futott 48 másodpercen belül, ami más magyar 400-asnak ebben az évben még egyszer sem sikerült. A jelenleg a Testnevelési Egyetemen tanuló és sportoló szombathelyi Ekler Luca 5,67 méteres egyéni csúcsot ért el távolugrásban, amellyel hetedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában