Aranyérmes fekvenyomó

2018.07.24. 20:58

Vass László 200 kilóig jutott a lengyelországi Európa-bajnokságon

Három remekül sikerült versenyt tudhat maga mögött a veterán körmendi fekvenyomó, Vass László

Tóth Gábor

Vass László természetes közegében, az edzőteremben, a súlyok között – jó formában van a körmendi erős ember Fotó: Szendi Péter

A körmendiek veterán sportolója, Vass László három komoly fekvenyomóversenyen is megmérettette magát az elmúlt időszakban. Mindannyiszor a -140 kilós súlycsoportban, a 49 év fölötti korosztályban küzdött meg a súlyokkal.

Győrben a GPC világkupán lépett pódiumra, 195 kilóig jutott, aranyérmet szerzett. Füzesgyarmaton rendezték a magyar bajnokságot, ahol Vass László legjobb nyomása 197,5 kiló lett, amivel szintén a legjobbnak bizonyult. Végül Lengyelországban, Pabianice városában versenyzett a WUAP Európa-bajnokságon. Ezúttal 200 kilóval gyűjtötte be az aranyérmet.

Vass László természetes közegében, az edzőteremben, a súlyok között – jó formában van a körmendi erős ember Fotó: Szendi Péter

– A szezon fő versenye az Európa-bajnokság volt, erre hegyeztem ki a felkészülésemet, de természetesen örülök a Győrben és a Füzesgyarmaton szerzett aranyéremnek is, mindkét helyszínen magabiztos teljesítménnyel rukkoltam elő – jelezte az 54 esztendős Vass László. – A legjobb eredményemet az Eb-n értem el, mégis a kontinenstorna után bosszankodva tértem haza, ugyanis Lengyelországban fejben kicsit fáradt voltam, és igaz ugyan, hogy 200 kilót nyomtam, de szerintem 5–10 kg még maradt bennem. Most szusszanok egyet, aztán augusztus elején ismét elkezdem a komolyabb munkát. Idén ugyanis még három versenyt terveztem be: Egerben rendezik a GPC vb-t, Szlovákiában a WUAP vb-t, Grúzia pedig világkupának ad otthont – utóbbi versenyre nagyon szeretnék eljutni, biztosan parádés mezőnyben tehetném próbára a tudásomat. Sérülés nem hátráltat, jó formában érzem magam. Sok munka van az eredmények mögött, és természetesen szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki csak egy kicsit is segített nekem az elmúlt időszakban – támogatók nélkül nehéz lenne sikerrel űzni ezt az anyagilag megterhelő, sok utazással járó sportágat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában